Ziarul electronic al arădenilor

Finalul stagiunii se apropie la Teatrul Clasic ,,Ioan Slavici” Arad

AB9A5897Peste doar câteva zile, actuala stagiune teatrală se încheie iar  Teatrul Clasic ,,Ioan Slavici” se va reîntâlni cu publicul său în data de 11 septembrie, atunci când va  avea loc deschiderea stagiunii 2016/2017.

Dar, pentru acest final de stagiune, teatrul arădean a pregătit câteva surprize pentru spectatorii săi.

Una dintre aceste surprize este premiera spectacolului ,,Take, Ianke și Cadâr” de Victor Ion Popa, în montarea cunoscutului regizor arădean Laurian Oniga. Scenografia spectacolului poartă semnătura lui Doru Păcurar iar costumele sunt create de Oana  – Cătălina Văran. Distribuția este alcătuită din actorii: Take –  Dan Covrig, Ianke – Ovidiu Ghiniță / Doru Nica, Cadâr – Călin Stanciu, Ilie – Constantin Florea, Safta – Oana Kun, Ionel – Robert Pavicsits, Ana – Roxana Sabău.

Take, Ianke și Cadâr – este una dintre cele mai reprezentative piese de teatru ale dramaturgiei românești din perioada interbelică și a fost jucată pentru prima dată la Teatrul „Maria Ventura” din București, în direcția de scenă a lui Victor Ion Popa, la data  de 25 martie 1932.

Însă, intrarea definitivă a acestei comedii în conștiinta publicului începe în anii 1956-l957, când mai multe teatre din București și din țară o introduc în repertoriul lor permanent, reluând-o în diverse distribuții, unele redutabile, pâna în zilele noastre.

 ,,Take, Ianke și Cadâr”  va avea loc la sala mare a teatrului,  joi, 23 iunie, de la ora 19,00 și este primul spectacol din  cadrul  programului ,,Zilele porților deschise la Teatrul Clasic ,,Ioan Slavici” Arad”.

 În următoarele  zile sunt programate trei dintre cele mai noi producții ale instituției, astfel: vineri, 24 iunie, sala mare: ,,Crima din strada Lourcine” de Eugène Labiche, în regia lui Alexandru Mâzgăreanu; sâmbătă, 25 iunie, sala studio: ,, Bull” de Mike Bartlett, în regia lui Bobi Pricop și duminică, 26 iunie, sala mare: ,, Vârful aisbergului” de Antonio Tabares, în regia lui Theodor Cristian Popescu.

Toate spectacolele încep de la ora 19.00.

Biletele pentru aceste spectacole se pot achiziționa de la agenția teatrală dar și online, pe platforma biletmaster.ro. Prețul unui bilet la aceste spectacole, inclusiv la premieră este  de 10 lei.

Vă așteptăm cu drag  la teatru!

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Teatrul Clasic “Ioan Slavici” Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.