Ziarul electronic al arădenilor

Filmele de la Cannes ajung la Arad. PROGRAM

Unul dintre cele mai importante evenimente cinematografice ale anului se întâmplă la Cinema Arta între 20 şi 22 octombrie. Filmele de la Cannes ajung la Arad.

La 8 luni după iniţierea programului de filme de artă la cinematograful arădean omonim, cele mai importante filme arthouse ale anului vor rula şi în Arad pe marele ecran.

Les Films de Cannes à Arad este un proiect organizat de Asociația Cinemascop în parteneriat cu Centrul Municipal de Cultură Arad şi Asociaţia CitiZenit.
Printre surprizele pregătite pentru cinefilii arădeni se vor număra:

3 zile de filme premiate în 2017 la Cannes, inclusiv câștigătorul Palme d’Or, „The Square” (r. Ruben Östlund);

proiecția specială a filmului „Sicilian Ghost Story” (r. Fabio Grassadonia, Antonio Piazza), în prezenţa regizorului Antonio Piazza, care va participa la o sesiune de Q&A.

Filmul „Sicilian Ghost Story” a deschis anul acesta secțiunea Semaine de la Critique de la Cannes și va fi proiectat în prima zi a festivalului.

În 22 octombrie, în cea de-a treia şi ultima zi a festivalului va avea loc proiecţia filmului sudez „The Square”, câștigătorul Premiului Palme d’Or pentru cel mai bun film, în 2017. Arădenii vor avea ocazia de a viziona de asemenea şi filmele premiate pentru scenariu, interpretare masculină şi cu premiul juriului.

Bilete și abonamente

Intrarea la proiecţii se va realiza pe bază de bilet sau pe baza unui abonament care permite accesul la toate proiecţiile din cadrul festivalului.
Biletele şi abonamentele pot fi achiziționate în avans de la Cafeneaua Literara Joy’s sau la Cinema Arta, înainte de începerea proiecţiilor.

Preţ bilete

10 lei normal (adult)

7 lei redus (elev, student şi pensionar)

Preţ abonamente:

45 lei normal (adult)

35 lei redus (elev, student şi pensionar)

Programul complet

vineri, 20 octombrie

ora 18.30 – „Good time“ de Ben Safdie, Joshua Safdie (2017, 2017, 100 min, U.S.A, LUX) – Competiție

ora 20.30 – „Sicilian ghost story“ de Fabio Grassadonia, Antonio Piazza (2017, 122 min, IT, FR, ELV) şi Q&A Antonio Piazza

sâmbătă, 21 octombrie

ora 15.30 – „Jupiter’s moon“ de Kornél Mundruczó (2017, 123 min, UNG, GER) – Competiție

ora 18.00 – „L’atelier“ de Laurent Cantet (2017, 113 min, FR) – Un Certain Regard

ora 20.30 – „Loveless“ de Andrey Zvyagintsev (2017, 127 min, RU, FR, BEL, GER) – Premiul Juriului

duminică, 22 octombrie

ora 17.30 – „The square“ de Ruben Östlund (2017, 142 min, SUE, GER, FR, DAN) – Palme d’OR

ora 20.30 – „You were never really here“ de Lynne Ramsay, (2017, 89 min, U.S.A) – Premiul pentru scenariu, Premiul pentru interpretare masculină

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Centrul Municipal de Cultură Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.