Filme premiate la Cannes, pentru deținuții din Arad

Publicat de actualitati-arad in 05 Feb, 2015 | Parerea ta

fotoPersoanele încarcerate în Penitenciarul Arad vor putea să vadă cinci filme româneşti, printre care și unele care au fost premiate la Festivalul de Film de la Cannes.

Proiecţiile vor avea loc în perioada 9 și 13 februarie, în cadrul unui proiect iniţiat de compania 111 Film, care beneficiază de sprijinul Centrului Municipal de Cultură Arad.

„Gândit și organizat cu scopul familiarizării românilor aflați în închisorile din țară cu cinema-ul autohton, educării și lărgirii orizontului cultural personal al persoanelor reținute în penitenciare, proiectul a reușit în 2014 să ducă filmul românesc după gratii, oferind spectatorilor deținuți o serie de proiecții, întâlniri și discuții generate de filmele vizionate”, se menţionează într-un comunicat de presă al organizatorilor.

Astfel, deținuții din Penitenciarul Arad vor putea viziona cinci filme de lung metraj aparținând cinematografiei autohtone: „Marfa și banii”, regia Cristi Puiu, 2001, „4 luni, 3 săptămâni și 2 zile”, regia Cristian Mungiu, 2007, „California Dreamin (nesfârșit)”, regia Cristian Nemescu, 2007, „Polițist, adjectiv”, regia Corneliu Porumboiu, 2009, „Love Building”, regia Iulia Rugină, 2013.

Organizatorii vor lansa, la sfârşitul fiecărui film, o serie de discuții cu participanții la proiecții.

Proiectul „Filme după gratii – proiecții în penitenciare” este organizat în colaborare cu Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) și cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei (CNC).

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare