Filme documentare despre UTA și baronul Neumann vor fi realizate la Arad

Publicat de actualitati-arad in 27 Jun, 2013 | 1 Commentariu

stadion.utaUn film documentar despre istoria echipei de fotbal UTA Arad şi unul despre baronul Francisc de Vegvar Neumann vor fi realizate de autoritățile locale, pentru a promova istoria şi personalităţile care au marcat viaţa oraşului.

Primarul Aradului, Gheorghe Falcă, a anunțat că se lucrează la realizarea unui film documentar despre echipa de fotbal UTA. Filmul va fi gata în acest an, urmând ca anul viitor să fie realizat un film documentar care-l va avea ca subiect pe baronul Neumann.

Falcă a mai anunțat că, din anul 2014, la Arad va fi organizat un festival internaţional al filmului documenar, în cadrul căruia va fi prezentat câte un film documentar produs la Arad, care va avea ca subiect istoria orașului.

„Vrem să fie un festival stabil, cu o parte a bugetului asigurată de Primăria municipiului Arad”, a spus Falcă.

Totodată, primarul a afirmat acest gen de acţiuni vor pregăti evenimente care vor deveni constante în oraş, în perspectiva obținerii titlului de Capitală Culturală Europeană în 2021.

Share Button

comentarii

1 comment

  1. Rodica says:

    Este foarte bine ca se va face un documentar despre UTA chiar cu ajutorul primarului Falca. Domnia Sa trebuie sa stie ca este scrisa deja o carte ce cuprinde aproximativ, 640 pagini de catre ziaristul sportiv, Laurentiu Dumitrescu, comandata prin anul 2001 de catre fostul presedinte al UTA, Lupas,cel care la ora actuala este consilier PSD la primaria Arad si care, din cauza lipsei fondurilor necesare nu a putut fi publicata. Se pare ca anumite fragmente din manuscrisul respectiv trimis si fostului presedinte Nicolae Badea spre a fi publicat, au aparut deja in presa aradeana fara acordul autorului. Cartea este scrisa foarte frumos, este captivanta, contine date exacte si clasamente, precum si interviuri si articole ale unor mari gazetari si scriitori ai timpului, datorita talentatului gazetar scriitor. Daca d-l Falca ar dori sa faca cu adevarat ceva pentru UtA, ar trebui sa publice manuscrissul respectiv . Acasta contine istoria echipei UTA si contributia extraordinara a baronului Neumann.

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Social, Sport

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare