Film regizat de o arădeancă, premiat la Sarajevo

Publicat de actualitati-arad in 21 Aug, 2013 | Parerea ta

cr22Filmul „O vacanță la mare” (Holiday at the Seaside), regizat de arădeanca Cristina Groșan, a câștigat marele premiu al secțiunii Sarajevo City of Film în valoare de 2.000 de euro.

Printr-o decizie unanimă, juriul a decis ca premiul cel mare să revină filmului românesc, acesta fiind proiectat în cadrul cinematecii Open Air în fața unui public de 3.000 de spectator, conform paginadefilm.com.

Filmul arată o zi din viața unei familii care se pregătește să plece în concediu la mare.

„Amalia, fiica de 13 ani, se confruntă cu prima ei menstruație. Având o mamă severă și distantă, Amalia încearcă să găsească singură soluții. Dar curând, menstruația va fi cea mică problemă pe care o are Amalia“, scrie paginadefilm.com.

Filmul a fost regizat de arădeanca Cristina Groșan (absolventă a Facultății de Teatru și Televiziune din Cluj-Napoca), iar scenariul a fost scris împreună cu Ștefan Statnic.

În rolul Amaliei o putem vedea pe tânăra Mara Purza, iar în rolul părinților pe Andreea Vasile și Ștefan Statnic.

Echipa creativă a fost compusă și din tineri cineaști maghiari, filmul fiind editat de Anna Meller și produs de Dora Nedeczky. Alex Traila, un tânăr producător aflat în al treilea an în echipa de la Sarajevo, s-a ocupat de dezvoltarea proiectului încă din faza inițială.

Filmările s-au desfășurat în Sarajevo, filmul fiind unul din cele trei selectate în 2013 pentru finanțare în cadrul programului Sarajevo City of Film, inițiat de Festivalul Internațional de Film de la Sarajevo.

„O vacanță la mare” a fost filmat în Sarajevo, în aprilie 2013.

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare