Ficăței cu prosciuto și usturoi

Publicat de actualitati-arad in 26 Jul, 2014 | Parerea ta

Ingrediente:

un kg. ficat pui

un pahar de lapte

100 ml ulei măsline

150 gr. prosciuto crudo feliat

50 ml coniac

5 căței usturoi

nucșoară

oregano

piper, sare

pătrunjel verde

ardei roșu

Mod de preparare:

Se curăță ficățeii de pielițele albe și se țin o oră cel puțin în frigider acoperiți cu lapte. Se scurg ficățeii și se condimentează cu nucșoară, piper și oregano.

Se împachetează ficățeii în prosciutto. Se fixează cu ajutorul unei scobitori. Într-o tigaie încăpătoare se pun la prăjit în ulei usturoiul tocat și imediat ficățeii.

Se stropesc cu coniac și se pune capacul. Când lichidul a scăzut se întoarc ficățeii să se prăjească și pe partea ceialaltă.

Se sărează. Se scot scobitorile și se servesc cu mult pătrunjel și ardei roșu tocat.

sursa: bucataras.ro

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Reteta zilei

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare