Festivalul Vânătorilor, la Bata

Publicat de actualitati-arad in 15 Sep, 2015 | Parerea ta

festivalul vanatorilorAjuns la a-VIII-a ediţie, „Festivalul Vânătorilor“ de la Bata va avea loc anul acesta în 20 septembrie.

La această ediţie au conformat deja participarea peste 20 de grupe de vânători din judeţele Arad, Bihor, Timiş, Hunedoara, Caraş-Severin, precum şi din Bucureşti. Organizatorii acestui eveniment sunt Centrul Cultural Judeţean Arad, Asociaţia Judeţeană a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi Arad şi Primăria Bata.

Festivalul va avea un program deosebit, cu diverse probe, cum ar fi demonstraţii de tras cu arcul şi mai apoi, demonstraţii de lucru cu câini hărţuitori la ţarc – proba de mistreţ.

Punctul culminant al evenimentului este „Proba de ceaun”, probă la care se înscriu toate grupele de vânători prezente. Vânătorii vor participa în concurs cu diferite preparate culinare din carne de vânat, specifice fiecărei regiuni a ţării, dar şi bucătăriei internaţionale. Cei ce vor participa la acest eveniment vor avea parte o serie de spectacole folclorice, multă muzică şi dans, dar şi de o serie de jocuri şi demonstraţii, cum ar fi: tiroliene, concursuri de căţărare, concursuri între câinii de vânătoare şi demonstraţii de şoimi.

Probele de măiestrie vânătorească, de preparare a mâncărurilor specifice, dresura canină şi evaluarea trofeelor vor constitui deliciul acestui festival.

„Festivalul vânătorii de la Bata propune publicului larg un exerciţiu de cunoaştere a tradiţiilor şi obiceiurilor legate de vânătoare. Vânătoarea înseamnă înainte de toate o adevărată cultură cu ritualuri, tradiţii şi obiceiuri care au însoţit actul vânătorii de-a lungul timpurilor, iar oaspeţii festivalului vor avea ocazia să vadă în direct acest lucru”, a declarat Adrian Ţolea, preşedinte interimar al Consiliului Judeţean Arad.

Deschiderea oficială a festivalului va avea loc la ora 13.30. În intervalul 17.00 – 17.30 se va desfăşura festivitatea de premiere, urmată de o degustare de preparate vânătoreşti şi un spectacol folcloric.

Evenimentul se va încheia cu focuri de artificii.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Consiliul Județean Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Comunicate de presa

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare