Ziarul electronic al arădenilor

Festivalul Toamna Muzicală Arădeană: Recital cameral cu premiere muzicale

Diversitatea pe care o oferă cameralul este încă odată probată în seara de sonate pentru clarinet şi pian, cântate în premieră la Arad de invitaţii primei săptămâni a Toamnei Muzicale Arădene, Giuseppe Carannante şi Fabrizio Soprano.

Oaspeţii italieni renunţă la o distanţă de numai două zile la registrul simfonic, dezvăluind în seara de sâmbătă, 5 noiembrie 2016, la ora 19.00, o nouă valenţă a carierei lor, aceea de cameralişti, de devotaţi ai literaturii de salon, de exploratori ai resursele particulare ale instrumentelor lor şi, nu în ultimul rând,  de fascinaţi ai spaţiilor intime ale artei sonore.

La sfârşit de carieră, Johannes Brahms, dar şi Camille Saint Saens cuprind în seria testamentelor lor sonore Sonate pentru clarinet şi pian, în timp de Francis Poulenc se dedică aceluiaşi cuplu instrumental, înaintea apariţiei  muzicii sale orchestrale.

O audiţie absolut inedită, cu un ambitus stilistic care acoperă aproape o sută de ani de muzică, cu titluri aflate pentru prima oară pe afişele Aradului: Sonata nr. 1 op.120 de Johannes Brahms, Sonata op.167 de Camille Saint Saens şi  Sonata de Francis Poulenc.

Sâmbătă, 5 noiembrie 2016, ora 19.00

Sala Cercului Militar, B-dul Decebal  nr.19

PROGRAM

Johannes Brahms – Sonata în fa minor op.120 nr.1

Camille Saint Saens – Sonata op.167

Francis Poulenc – Sonata pentru clarinet şi pian

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Filarmonica de Stat Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *