Festivalul Românilor de Pretutindeni, la Covăsînţ

Publicat de actualitati-arad in 12 Aug, 2013 | Parerea ta

festivalÎn localitatea arădeană Covăsînț se va desfășura, în perioada 17-18 august cea de-a IV-a ediție a Festivalului Românilor de Pretutindeni, la care vor participa formaţii şi ansambluri folclorice din România, Serbia, Bulgaria, Ungaria și Ucraina.

La această manifestare vor fi prezenți 150 de români din țară și de peste hotare, care își vor prezenta porturile populare, tradițiile, dar și jocurile din zonele pe care le reprezintă.

Prima zi a festivalului este dedicată tradițiilor gastronomice. Astfel, în Tabăra Ortodoxă de Păstrare și Conservare a Tradițiilor Românești din Covăsînț, fiecare grup va prepara o mâncare specifică zonei din care provine.

Cea de a doua zi a festivalului va începe cu oficierea Sfintei Liturghii la biserica ortodoxă din Covăsînț.

Apoi va urma un spectacol folcloric, în cadrul căruia vor evolua pe scenă formații și ansambluri de muzică populară din Timoc-Serbia, Vidin-Bulgaria, Micherechi-Ungaria, Cernăuți și Sighet-Ucraina.

De asemenea, în cadrul evenimentul va fi prezentă și formația de dansuri „Păstrătorii Tradiției” a Parohiei Ortodoxe din Covăsînț.

La festivalul de la Covăsînț va urca pe scenă și Nicolae Furdui Iancu, acesta fiind acompaniat de orchestra „Rapsozii Zărandului”, condusă de maestrul Petrică Pașca.

Festivalul Românilor de Pretutindeni este organizat de Consiliul Județean, Centrul Cultural Județean, Primăria și Parohia Covăsînț și Biserica Ortodoxă Română, în colaborare cu Departamentul politici pentru relaţia cu românii de pretutindeni din cadrul Ministerului Afacerilor Externe.

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare