Festivalul Minorităţilor Naţionale, la ediţia a X-a

Publicat de actualitati-arad in 16 Sep, 2015 | Parerea ta

IMG_5212Festivalul Minorităților Naţionale din Arad, care din anul 2013 este inclus în Mişcarea Charta XXI pentru reconcilierea popoarelor, se va desfășura sâmbătă, 19 septembrie, şi va cuprinde un simpozion, un spectacol, o paradă a porturilor populare şi o expoziţie cu produse tradiţionale.

Festivalul Minorităţilor Naţionale, organizat anul acesta în Parcul „Mihai Eminescu“ are rolul de a evidenţia aspecte valoroase din viaţa minorităţilor care convieţuiesc de sute de ani, în armonie, în municipiul şi judeţul Arad.

Totodată, Festivalul Minorităţilor Naţionale, care a ajuns la a X-a ediție, se numără printre manifestările care se organizează pentru promovarea cadidaturii Aradului la titlul de Capitală Europeană a Culturii în anul 2021.

„Suntem competitori pentru titlul de Capitală Europeană a Culturii şi ne dorim să transmitem un mesaj al bunei convieţuiri între oamenii de diferite etnii din Arad. De aceea, ediţia din acest an a Festivalului Minorităţilor Naţionale este una complexă și cuprinde un program dedicat tuturor cetățenilor orașului nostru, indiferent de etnie, pe care îi invităm să ni se alăture”, a spus Gheorghe Falcă, primarul municipiului Arad.

În acest an, la Festivalul Minorităţilor Naţionale de la Arad, pe lângă ansamblurile minorităţilor din municipiul şi judeţul Arad, vor participa ansamblul folcloric al Casei de Cultură din Zrenjanin (Serbia) şi Fanfara minerilor din oraşul Pecs (Ungaria).

De asemenea, în timpul festivalului, în Parcul „Mihai Eminescu“, Centrul de Transfuzii Sanguine Arad va promova donarea de celule stem hematopoietice, iar cei intersați vor putea să se informeze, dar şi să se înscrie în Registrul Naţional al Donatorilor Voluntari de Celule Stem Hematopoietice.

Festivalul Minorităţilor Naţionale este organizat de Asociaţia Qult-Ar Arad, cu sprijinul Centrului Municipal de Cultură şi al Primăriei Arad.

PROGRAM:

ora 11.00, Sala „Regele Ferdinand” – Palatul Administrativ

Simpozion cu tema „Personalităţi ale minorităţilor care au contribuit la dezvoltarea patrimoniului cultural al Aradului”.

orele 14.00 – 20.00 Parcul „Mihai Eminescu“

Prezentarea tradiţiilor minorităţilor naţionale şi ale comunităţilor etnice care convieţuiesc în Arad (standuri de prezentare cu obiecte şi produse tradiţionale).

ora 16.00 Parada porturilor populare ale minorităţilor

Traseu: Palatul Administrativ – Teatrul Clasic “Ioan Slavici” Arad – Parcul „Mihai Eminescu“

ora 17.00 – 20.00 Parcul „Mihai Eminescu”:

Spectacol de cântece și dansuri tradiţionale din repertoriul minorităţilor naţionale

Invitaţi: Ansamblul Casei de Cultură din Zrenjanin (Serbia)

Fanfara minerilor din Pecs (Ungaria).

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Centrul Municipal de Cultură Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Comunicate de presa

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare