Festivalul Internaţional de Muzică Americană şi Jazz, la Arad. PROGRAM

Publicat de actualitati-arad in 05 Jun, 2014 | Parerea ta

comunicat presaCel mai dinamic eveniment muzical al începutului de vară, Festivalul Internaţional de Muzică Americană şi Jazz debutează în seara de 12 iunie 2014, la ora 19.30, în ambianţa Lacului Pădurice.

„Muzică americană şi JAZZ – care probabil este cea mai preţioasă formă muzicală pe care o mai avem în lumea modernă, JAZZ, dar şi Gospel & Negro Spiritual – muzici în care aceeaşi notă poate fi cântată seară de seară, dar diferit de fiecare dată – muzică multicoloră, viguroasă, evocatoare, va putea fi ascultată în ambianţa lacului de la pădurice, dar şi la Palatul Cultural, în cadrul celor cinci evenimente din cadrul Festivalului de Muzică Americană şi Jazz, ediţia a II-a, festival organizat de Filarmonica de Stat Arad cu sprijinul Primăriei Municipiului Arad” – dr. Alin Văcean, directorul general al Filarmonicii de Stat Arad.

Deschiderea îi revine ansamblului simfonic dirijat de maestrul Ilarion Ionescu Galaţi şi violonistei canadiene Annette Barbara Vogel, repertoriul de audiţie îmbinând ópusuri „clasice“ semnate de John Philip Sousa, George Gershwin sau Emily Doolitle cu partituri de divertisment, prezente în mod curent în dinamica stagiunilor de peste ocean. Pentru iubitorii de ethno jazz, partea a doua a serii de 12 iunie îi are ca invitaţi pe Mario & The Teachers împreună cu co-partenerii lor de proiect, Alex Florescu şi Bogdan Nica traseul lor repertorial rememorând teme folclorice din zone de accesibilitate imediată.

Agreabil şi savuros, Ethno Jazz Project este doar prologul seriei de evenimente destinate jazz-ului şi creionate în agenda de festival, care continuă în seara de 14 Iunie, sub un nou generic, Rhytm&Flavour of American Music.

Adrian Gaspar Trio (Austria) şi Bramax Quartet (Serbia) sunt invitate pe aceeaşi scenă a Lacului Pădurice, cu începere de la ora 19.30

Concertul de Gospel&Negro Spiritual, asumat în mod tradiţional de Corul academic al Filarmonicii şi dirijorul Robert Daniel Rădoiaş îi readuce pe melomani în sala de concerte de la Palatul Cultural, în seara de Marţi, 17 iunie, la ora 19.30.

O nouă colecţie de cântece spirituale afro americane justifică incursiunea ansamblului coral într-o lume armonică şi dinamică creativă, susţinută şi de această dată pe suportul instrumental oferit de Alin Văcean (pian), Mario Florescu (baterie), Csaba Santa (bass) şi Toni Kuhn (keyboards)

O fascinantă versiune pentru cvartet instrumental a celor mai cunoscute teme de concert create de George Gershwin (An American in Paris, Rhapsody in Blue, Porgy and Bess) sau Leonard Bernstein (West Side Story) constituie primul punct de atracţie al serii de 19 Iunie.

Scena Lacului Pădurice îi are ca invitaţi pe cei patru membri ai ansamblului Götz Saxophone Quartet din Budapesta, care alături de Lucian Nagy şi cel mai recent dintre proiectele sale, Balkumba Tribe, configurează un nou eveniment dedicat jazz-ului, West Side Evening.

A Midsummer Music Night este titlul conferit ultimului concert de Festival, sâmbătă, 21 iunie, de la ora 19.30, când pe suportul unui acompaniament de ansamblu clasic şi al orchestraţiilor pop/rock simfonice, vor putea fi audiate marile hituri ale ultimelor decenii.

Hot Stuff, I Will Always Love You, I Will Survive, At Last şi multe altele sunt cuprinse pe lista de spectacol a Claudiei Iuga & Quaternion, acompaniaţi de orchestra simfonică dirijată de Laurenţiu Muntean.

Ei sunt cei care încheie alături de Gyula Big Band şi liderul acestuia, Kepenyes Pál, cea de-a doua ediţie a acestei iniţiative, rememorând împreună cu toţi cei care iubesc această muzică, refrene îndelung aşteptate: Buona sera, Caravan, Reet Petite, Peter Gunn, My Way…..

PROGRAM

Joi, 12 iunie ora 19.30 – Deschiderea Festivalului – Lac Pădurice

American Music Compilation

Orchestra Simfonică a Filarmonicii de Stat Arad

Annette Barbara Vogel (Canada)

Dirijor Ilarion Ionescu Galaţi

Ethno Jazz Project

Mario & The Teachers featuring Alex Florescu & Bogdan Nica

Sâmbătă, 14 Iunie ora 19.30 – Lac Pădurice

Rhytm & Flavour of American Music

Adrian Gaspar Trio (Austria)

Adrian Gaspar • piano

Marko Ferlan • bass

Lukas Fellner • drums

Bramax Quartet (Serbia)

Branko Markovic (band leader)

Max Kochetov (alto saxophone)

Filip Bulatovic (piano)

Aleksandar Cvetkovic (drums)

Marţi, 17 iunie, ora 19.30 – Sala Palatului Cultural

Gospel Music & Negro Spiritual

Corul Academic al Filarmonicii de Stat Arad

Dirijor Robert Daniel Rădoiaş

Alin Văcean (piano), Mario Florescu (drums)

Csaba Santa (bass), Toni Kuhn (keyboards)

Joi, 19 Iunie ora 19.30 – Lac Pădurice

West Side Evening

Götz Saxophone Quartet (Ungaria)

Götz Nandor – soprano, alto saxophone

Kedl László – alto saxophone

Szűcs Zoltán – tenor saxophone

Bajusznacs Mihály- baritone saxophone

Löwenberg Daniel – piano

Lucian Nagy & Balkumba Tribe

Lucian Nagy – saxofon, kaval, flaut, djembe

Ştefan Olariu – trompetă, flügelhorn

Ivan Aleksijevic (Serbia) –  pian, synth

Johann Berby (Franţa) – bass

Csabi Pusztai (Ungaria) – tobe

Steve Brookfield (London, U.K.) – sound engineer

Sâmbătă, 21 Iunie ora 19.30 – Lac Pădurice

A Midsummer Music Night

Orchestra Simfonică a Filarmonicii de Stat Arad

featuring

Claudia Iuga + Quaternion

Dirijor Laurenţiu Muntean

Gyula Big Band – (Ungaria)

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Filarmonica de Stat Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Fără categorie

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare