Festivalul de Film Documentar fARAD. PROGRAM

Publicat de actualitati-arad in 12 Oct, 2015 | Parerea ta

faradUn festival de film documentar original în peisajul național, a cărui identitate se inspiră din poziția de frontieră a Aradului, fARAD explorează diverse forme cinematografice de reprezentare a realității si modalități de a transcende limitele și granițele – formale sau naționale.

Cu un nume care reunește practica filmului cu numele orașului gazdă, și în același timp sugerează capacitatea de a condensa energie si de a transmite electricitate, fARAD prezintă filme documentare, hibride si experimentale.

Tema acestei a doua ediţii a festivalului este Portret/Peisaj (Portrait/Landscape) și este inspirată de constrângerile formale ale documentelor digitale, dar, mai ales, de abordările specifice ale celor mai importante documentare internaționale din ultimul an, care vor fi prezentate publicului arădean: imaginea “pe lung” și “pe lat”, perspectiva de adâncime și unghiul larg, concentrarea pe context sau pe individ.

Despre festival

Festivalul de film documentar fARAD este inițiat de Corina Șuteu și organizat de Romanian Film Initiative | FilmETC, sub patronajul Primăriei Municipiului Arad, prin Centrul Municipal de Cultură. Acesta este al doilea festival de film produs de Romanian Film Initiative | FilmETC, după Making Waves: New Romanian Cinema, organizat la Lincoln Center în New York și ajuns anul acesta la a zecea ediție.

fARAD este un eveniment ce beneficiază de suportul logistic al Asociației Arad Capitală Europeană a Culturii 2021 și de parteneriate locale: kinema ikon și KF Arad.

PROGRAM

Cinema Arta: Intrarea liberă

Joi, 15 octombrie

19.00  Deschiderea oficială: Primarul chinez (The Chinese Mayor)

Vineri, 16 octombrie

17.00  Secretul nasturelui de sidef (The Pearl Button)

19.00 Amy

21.30  Bondoc

Sambată, 17 octombrie

17.00 Citizenfour

19.30 Virunga

21.30 Spune-mi Marianna (Call Me Marianna)

Duminică, 18 octombrie

19.00 Drifter

21.00 Închiderea oficială: Omul cu camera de filmat (Man with a Movie Camera)

Evenimente conexe

Bar KF: Intrarea liberă

Vineri, 16 octombrie

14.00 Zona fARAD: Cine are nevoie de documentar?

Conversație cu Mona Nicoară și Mihai Chirilov despre identitatea, conținutul și ambițiile festivalului arădean. Moderator: Corina Șuteu.

Zona fARAD este o platformă de întâlniri și mese rotunde dedicate filmului documentar.

Duminică, 18 octombrie

14.00 Atelier fARAD

Întâlnirea anuală a tinerilor documentariști din Arad

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Centrul Municipal de Cultură Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Comunicate de presa

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare