Ziarul electronic al arădenilor

Festival amânat. Solidaritate pentru victimele accidentului de la Brașov

accident-persani-1a-blur-300x200Festivalul Internațional de Folclor „Așa-i jocul pe la noi“, care urma să se desfășoare la Arad, a fost amânat în semn de solidaritate cu victimele accidentului de la Brașov, în care și-au pierdut viața patru oameni, iar alți peste 20 au fost răniți, membri ai unui ansamblu folcloric care urmau să participe la acest eveniment.

„Având în vedere evenimentul tragic, respectiv accidentul rutier în care a fost implicat  un autocar cu elevi de la Colegiul de Artă Octav Băncilă din Iași și de la Ansamblul «Hora», de la Palatul Copiilor din Iași, care se îndrepta spre Arad, în vederea participării elevilor la Festivalul Internațional de Folclor «Așa-i jocul pe la noi», Inspectoratul Școlar Arad și Palatul Copiilor Arad au decis amânarea concursului, care urma să se desfășoare în Arad, în perioada 17 – 19 iunie 2016.

Am luat această decizie în semn de solidaritate și respect față de elevii și profesorii coordonatori implicați în tragicul accident. Ne manifestăm compasiunea și sprijinul față de victime și de famiile acestora“, se arată într-o informare a organizatorilor evenimentului.

Festivalul, ajuns anul acesta la a  XXII-a ediție, este organizat de Palatul Copiilor din Arad şi Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice.

La festival urmau să urce pe scenă formaţii artistice din Bulgaria, Serbia, Ungaria şi Ucraina, dar și ansambluri de copii din judeţele Brăila, Iaşi, Caraş Severin, Timiş, Bihor, Hunedoara, Gorj, Maramureş şi Arad.

Spectacolele urmau să se desfășoare la Teatrul de Vară din incinta Centrului Cultural Judeţean Arad.

În cursul zilei de vineri, un microbuz înmatriculat în judeţul Iaşi a fost implicat într-un accident rutier pe DN 1, în zona localităţii Perşani. Autovehiculul a acroşat, în timp ce se deplasa în direcţia Sibiu venind dinspre Braşov, un parapet de beton care separă sensurile de mers într-o curbă la dreapta, răsturnându-se pe celălalt sens de circulaţie.

Potrivit anchetatorilor, în urma accidentului patru persoane au decedat, între care şi şoferul, alte 21 fiind preluate de către echipajele de ambulanţă şi transportate la spital, iar trei persoane nu au necesitat internarea.

Copiii aflaţi în microbuz aveau vârste cuprinse între 12 şi 18 ani.

CITITI SI: Autocar răsturnat: Patru morți și peste 20 de răniți

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.