Fenomen extrem de rar, pe cerul României: O cometă, vizibilă cu ochiul liber

Publicat de actualitati-arad in 08 Mar, 2013 | Parerea ta

cometaRomânii vor putea fi martorii unui fenomen foarte rar, începând din 10 martie, : apariţia unei comete pe cer, care va putea fi văzută cu ochiul liber, potrivit impactnews.ro.

Potrivit sursei citate, în primele zece zile după data de 10 martie, cometa se va afla la depărtarea cea mai mică de Soare. Cometa se va afla la depărtarea minimă de Soare (45.110.041 km) pe 10 martie, ora 6 – ora României, şi prin urmare va fi aşa de strălucitoare, încât o vom putea vedea cu ochiul liber. Dacă doriţi să vedeţi mai multe detalii, însă, folosiţi un binoclu, ne sfătuieşte Observatorul Astronomic Amiral Vasile Urseanu din Bucureşti.

Cometa C/2011 L4 PANSTARRS a fost descoperită pe 6 iunie 2011 din Hawaii, de către programul Pan-STARRS.

Pentru a vedea cometa avem nevoie de un orizont vestic liber. Orice loc din care putem vedea Soarele la apus este bun, chiar dacă este situat în oraș. Astronomii spun, însă, că obiectul spaţial poate fi observat mai bine în afara oraşelor, unde nu există o poluare luminoasă aşa de mare.

“Cel mai ușor va fi să căutați cometa cât se vede cu ochiul liber, fiind ușor de văzut, dacă te uiți unde trebuie și când trebuie. „Unde trebuie” înseamnă înspre vest, înspre locul de apus al Soarelui. „Când trebuie” înseamnă de la 30 de minute după ce apune Soarele, până se face seară”, ne sfătuieşte Observatorul Astronomic.

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Din tara

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare