Femeile sociale-democrate propun măsuri pentru prevenirea violurilor şi sprijinirea victimelor agresiunilor

Publicat de actualitati-arad in 03 Sep, 2015 | Parerea ta

comunicat presaOrganizația Femeilor Social Democrate a pus bazele Pactului pentru protejarea femeilor de violenţă domestică și viol și a decis înființarea unei Comisii de lucru al cărui președinte va fi senatorul PSD, Gabriela Firea. 

„OFSD  a stabilit direcțiile de acțiune ale Pactului pentru protejarea femeilor de violenţă domestică și viol. Considerăm că este nevoie de o dezbatere extrem de serioasă privind lupta pentru combaterea agresiunilor sexuale comise asupra femeilor. S-a înfiinţat o comisie de lucru,  care va pune în practică prevederile din Pactul pentru protejarea femeii  împotriva violenței și a violului.

Unul dintre obiective este înăsprirea pedepselor prevăzute de Codul Penal pentru viol.

Reprezentantele organizațiilor județene ale femeilor social democrate, prezente la Școală de vară de la Mamaia au decis şapte soluții prin care societatea românească să asigure protejarea femeii de violențele de orice tip:

  1. Ratificarea de către Guvernul României a Convenției de la Istanbul, un act de referință în domeniu pentru prevenirea și combaterea violenței împotriva femeilor.
  2. Proceduri clare și rapide pentru obținerea și punerea în aplicare a ordinului de protecție.
  3. Înăsprirea pedepselor pentru agresori și dezvoltarea mecanismelor de preventive, descurajare și combatere a recidivei.
  4. Creșterea numărului de adăposturi speciale și centre de consiliere pentru victimă.
  5. Promovarea intensă a soluțiilor pe care femeile agresate le au la dispoziție, inclusiv prin realizarea unui ghid de intervenție.
  6. Stimularea și sprijinirea autorităților centrale și locale în vederea îmbunătățirii serviciilor pentru victimă.
  7. Realizarea de campanii intensive de educare privind egalitatea de gen și drepturile femeii”, a spus secretarul de stat Alexandra Braica, preşedintele OFSD Arad.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Biroul de presă al PSD Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Comunicate de presa

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare