Femeie cercetată pentru spălare de bani

Publicat de actualitati-arad in 18 Mar, 2013 | Parerea ta

foto-11-300x199Femeia care a fost prinsă, în urmă cu trei săptămâni, de poliţiştii de frontieră de la Curtici, când încerca să scoată din ţară aproximativ 600.000 de dolari şi 45.000 de euro ascunşi în bagaje este cercetată pentru spălare de bani, în timp ce suma confiscată a fost virată la bugetul de stat.

Potrivit reprezentanţilor Gărzii Financiare Arad, suma de 599.165 dolari SUA şi 45.315 euro – confiscată după ce a fost găsită în bagajele femeii care călătorea cu un tren internaţional – a fost transferată Trezoreriei Arad, constituind venit la bugetul de stat.

Deşi iniţial comisarii arădeni ai Gărzii Financiare declaraseră că femeia care transporta banii va fi sancţionată cu o amendă cuprinsă între 1.000 şi 1.500 de lei, aceasta va fi cercetată penal, cazul fiind preluat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad.

„Au fost întocmite actele premergătoare începerii urmăririi penale pentru infracţiunea de spălare de bani”, a declarat, luni, procurorul de caz, Codrin Gavra.

Femeia este cercetată în libertate, iar procurorii arădeni colaborează cu anchetatorii din Bucureşti, pentru a-i pune sub acuzare şi pe chinezii pentru care pasagera ar fi urmat să transporte banii la Budapesta.

Femeia – care călătorea cu trenul – a încercat să iasă din ţară, în 26 februarie, cu aproape 600.000 de dolari şi peste 45.000 de euro ascunşi în bagaje, valuta fiind descoperită de poliţiştii de frontieră de la Curtici, care verificau trenul ce mergea la Budapesta.

sursa: Mediafax

CITITI SI: Sute de mii de dolari și mii de euro, găsiți în bagajele unei femei

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare