FARAD, un festival bine primit de publicul arădean

Publicat de actualitati-arad in 22 Dec, 2014 | Parerea ta

IMG_6300Prima ediție a Festivalului de film docmentar – FARAD a fost bine primit de public, filmele proiectate în cele două zile fiind urmărite de peste 1.000 de persoane, au spus organizatorii evenimentului de la Arad.

Mona Nicoară, directorul artistic al Festivalului organizat la Arad, în zilele de 20 și 21 decembrie, a spus că, la unele proiecţii-eveniment, sala cinematografului „Arta”, redeschis după ce a fost modernizat de municipalitate, a fost plină.

„Suntem încântaţi de faptul că festivalul a fost bine primit de public, având în vedere că a fost o ediţie-pilot. În Arad şi în judeţele din vestul ţării nu a mai fost organizat un astfel de festival, prin urmare, pentru organizatori a fost un pariu riscant. Ni s-a dovedit că putem creşte acest festival. La ediţia de anul viitor ne vom face planurile în funcţie de ce a mers şi nu a mers”, a afirmat Mona Nicoară.

Aceasta a mai adăugat că, la unele proiecţii-eveniment, cum ar fi cele ale Kinema Ikon, sala a fost plină, „iar o prezenţă emoţionantă la festival a fost cea a revoluţionarilor arădeni, printre care actorul Valentin Voicilă, la proiecţia filmului «Timişoara. Decembrie 1989»”.

„Am văzut persoane care au stat la toate proiecţiile din cele două zile, am văzut public de vârste diverse, am văzut tineri în sală”, a mai spus Mona Nicoară.

Mona Nicoară a mai menționat că a început pregătirile pentru ediţia de anul viitor a festivalului, care va aduce în faţa publicului „un program mai uşor, mai dinamic, fără greutate politică“, cu filme documentare realizate în 2013-2014.

Prima ediţie a Festivalului de film documentar fARAD a avut loc sâmbătă şi duminică, la cinematograful “Arta” din Arad.

Tema primei ediţii a festivalului, care s-a desfăşurat odată cu evenimentele dedicate aniversării a 25 de ani de la caderea comunismului a fost Revoluţia.

CITITI SI: Lacrimi și zâmbete la Festivalul de film documentar

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare