Ziarul electronic al arădenilor

Fără autorizaţii de construire în zona protejată

zonaEliberarea certificatelor de urbanism şi a autorizaţiilor de construire în zona protejată din municipiul Arad este blocată de Prefectură şi societatea civilă, a afirmat, luni, primarul Gheorghe Falcă.

Primarul a spus că, în urma atacării în instanță a hotărârii Consiliului Local Municipal Arad nr. 201, din 17 iulie 2014, privind aprobarea documentaţiei de urbanism «Plan urbanistic pentru zonă construită protejată, zona monumente protejate Arad», este blocată „dezvoltarea zonei istorice a oraşului“.

„Vedeţi ce înseamnă să faci lucrurile fără cap. Prefectura ne-a demonstrat, încă odată, că este o instituţie politică. A atacat Planul Urbanistic Zone Monumente Protejate şi nu a atacat doar cele două amendamente despre care s-a susţinut că sunt ilegale. În momentul în care a atacat acel plan, se blochează dezvoltarea zonei istorice. Cetăţenii care astăzi vin să ne ceară un certificat de urbanism, nu îl pot primi“, a afirmat Gheorghe Falcă.

Acesta a mai menționat că Primăria nu poate să elibereze certificate de urbanism în zona protejată a municipiului pentru că emiterea acestora este blocată prin atacarea în contencios administrativ a proiectului.

„Proiectul nu este anulat, este blocat. Deci, cetăţenii sau firmele care vor să se dezvolte şi locuiesc în zona istorică sunt blocaţi, pentru că cei de la PSD, împreună cu Prefectura şi o parte a societăţii civile, au cerut atacarea Planului Urbanistic, ceea ce face imposibilă dezvoltarea zonei istorice”, a spus primarul.

Primarul a mai adăugat că rolul Prefecturii şi al partidelor politice nu este să blocheze dezvoltarea, „ci să facă bine comunităţii”.

„Fac un apel doamnei subprefect care este, încă, angajata Primăriei municipiului Arad, având postul blocat, să se gândească că guvernarea aceasta nu va fi veşnică şi o să se întoarcă în această Primărie şi o să dea ochii cu colegii de serviciu, colegi care au aprobat, juridic, toate aceste lucruri”, a mai spus primarul.

Reprezentanţii Prefecturii Arad au anunţat, zilele trecute, că Hotărârea Consiliului Local Municipal nr. 201 a fost atacată în contencios administrativ deoarece, prin cele două amendamente aprobate la hotărârea Consiliului Local Municipal Arad nr. 201, din 17 iulie 2014, au fost aduse modificări substanţiale documentaţiei de urbanism (PUZ-ului), fără însă ca acestea să fie supuse avizării de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, autoritatea competentă a emite avizul, care la data emiterii avizului a avut în vedere documentaţia de urbanism iniţială.

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.