Fanfara minerilor din Pecs (Ungaria) va concerta în centrul Aradului

Publicat de actualitati-arad in 18 Sep, 2015 | Parerea ta

pecssFanfara minerilor din oraşul maghiar Pecs va susţine un concert, duminică, în faţa Palatului Administrativ din Arad, prin care îşi va manifesta susţinerea faţă de candidatura Aradului la titlul de Capitală Culturală Europeană în 2021.

După ce sâmbătă va prezenta un recital la Festivalul Minorităţilor Naţionale de la Arad, care va avea loc în parcul “Mihai Eminescu”, membrii Fanfarei minerilor din Pecs şi-au manifestat dorinţa să cânte, gratuit, pentru arădeni, în centrul oraşului.

Astfel, duminică, de la ora 12.00, în faţa Palatului Administrativ, Fanfara minerilor oraşului Pecs va cânta, aproximativ o oră.

Înfiinţată în 1957, Fanfara minerilor din oraşul Pecs abordează o serie de genuri muzicale cum ar fi clasic și pop, muzică de film, musical, dar şi café concert.

Din 1957, fanfara a reuşit să aibă o activitate neîntreruptă, membrii ei lucrând, în mare majoritate, la Mecsek Ore Mining Company.

Au participat la evenimente și festivaluri atât în Ungaria cât şi în străinătate , în ţări precum Italia, Germania, Finlanda, Austria, unde au câştigat numeroase premii şi distincţii.

Fanfara a avut, de asemenea, un program bogat în anul 2010, când oraşul Pecs a fost Capitală Culturală Europeană.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Centrul Municipal de Cultură Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Comunicate de presa

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare