Ziarul electronic al arădenilor

Familia Regală solicită scutirea de la plata taxei pe Castelul de la Săvârşin

castel-savarsinFamilia Regală vrea să fie scutită de taxa pe Castelul de la Săvârşin, pentru că Regele Mihai e veteran de război.

Familia Regală a solicitat, la începutul anului, autorităţilor din comuna Săvârşin, scutirea de la plata taxelor locale, invocând prevederi din Legea 44/1994 privind veteranii de război şi din noul Cod Fiscal.

Informaţia a fost confirmată pentru HotNews de Ioan Vodicean, primarul comunei Săvârşin. Suma se ridică la 33- 35 de mii de lei anual.

Biroul de presă al Majestatii Sale a precizat, într-un comunicat, că cererea de scutire respectă noul Cod fiscal, care a intrat în vigoare la 1 ianuarie 2016.

Informatia apare în contextul în care regele Mihai se regăseşte pe lista publicată de ANAF, cu o datorie de peste 4 milioane de lei.

Potrivit reprezentantilor Casei Regale, e vorba despre obligaţii fiscale contestate, iar procedura judiciară e în curs.

Casa Regală a României ocupă locul 81 în Top 300 Capital 2015, cu o avere de 58-60 milioane de euro, care ar consta în mii de hectare de terenuri agricole și de păduri, castele și numeroase păduri, potrivit Capital.

Aceste proprietăți au aparținut Familiei Regale până în 1948, când au trecut în proprietatea statului, însă dupa Revolutie, multe din acestea au fost recuperate.

Printre proprietăți se află și domeniul regal de la Săvârșin. Castelul de la Săvârșin a restaurat, fiind inaugurat în octombrie 2015, după opt ani de lucrări. Castelul a fost retrocedat Regelui Mihai în 2001.

Regele Mihai se regăsește pe lista cu datoriile fiscale ale persoanelor fizice, publicată, luni, de ANAF, cu o datorie la bugetul statului de 4,107 milioane lei, din care 1,999 milioane lei obligații fiscale principale, și 2,108 milioane lei obligații fiscale accesorii.

Obligațiile fiscale restante ale Regelui Mihai au fost contestate, o procedură judiciară fiind in curs de desfășurare, a anunțat Biroul de presă al Majestății Sale Regele Mihai.

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *