Falcă vrea un nou partid deschis către societatea civilă

Publicat de actualitati-arad in 24 Jul, 2014 | Parerea ta

Gheorghe Falca (1)-1Președintele PDL Arad, Gheorghe Falcă, a declarat că va propune ca noul partid rezultat din fuziunea PNL-PDL să fie deschis „către societatea civilă, către oameni noi și către proiecte noi“.

De asemenea, Falcă a anunțat că, din 6 august, la o zi după desemnarea candidatului Alianței Creștin Liberală (PNL-PDL) pentru alegerile prezidențiale, noua structură va începe strângerea de semnături pentru candidatură. În opinia liderului PDL Arad, candidatul Alianței va fi liberalul Klaus Iohannis.

„Voi propune partenerilor să avem un program de deschidere, a acestui partid rezultat din unificare, către societatea civilă, către oamenii activi, către oamenii care vor să contribuie la o comunitate puternică, pentru că avem nevoie de ceea ce înseamnă proiecte noi, cu oameni noi. Sper ca după 6 august să vă prezentăm săptămânal statistici cu intrările în această nouă construcție politică, dar și anumite personalități ce se vor înscrie în această alianță creștin-liberală pentru a sprijini candidatul dreptei la alegerile prezidențiale. Vom încerca să promovăm această deschidere către oameni și pe site-ul alianței, iar sediile noastre să fie primitoare pentru oamenii de dreapta care așteptau această construcție politică”, a declarat Gheorghe Falcă.

Falcă a mai spus că noua construcție politică va fi realizată în jurul valorilor creștin-democrate și a celor liberale, „valori pentru care organizația județeană a PDL a militat încă din 2012“.

„Sunt bucuros că această construcție a noului partid se realizează în jurul valorilor creștin-democrate și în jurul valorilor liberale, pentru care noi, cei din Arad, am militat încă din 2012. Cercetările arată că 47% din oameni au o aplecare pentru ceea ce înseamnă aceste valori. Creștin-democrația reprezintă o mare aplecare asupra cetățenilor, asupra familiei și, împreună cu liberalismul, va ajuta la existența unui stat activ, suplu, cu costuri mici, eficiență maximă, diminuarea birocrației și investiții puternice pentru a sprijini cetățeanul, familia, comunitatea și națiunea”, a mai declarat președintele PDL Arad.

Falcă a mai explicat că, la nivel local, noua alianță va funcționa cu cele două birouri permanente reunite (PDL și PNL), sub conducerea celor doi președinți ai organizațiilor județene.

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare