Falcă vrea Aradul în Campionatul Mondial de Raliuri

Publicat de actualitati-arad in 13 May, 2014 | Parerea ta

IMG_2298Primarul Gheorghe Falcă vrea ca Guvernul să sprijine financiar includerea Raliului Aradului ca etapă în Campionatul Mondial de Raliuri.

Falcă a spus că Aradul poate îndeplini condițiile tehnice pentru includerea în Campionatul Mondial de Raliuri, însă municipalitatea nu poate suporta toate costurile organizării unei etape.

„Ambiţia noastră creşte şi sperăm să ajungem ca în anii următori România să fie reprezentată de Arad într-o etapă a Campionatului Mondial de Raliuri. O etapă pe care Aradul poate să o îndeplinească din punct de vedere tehnic. Trebuie să ne pregătim doar din punct de vedere financiar, şi, evident, să avem parteneri pentru această etapă mondială Guvernul României, aşa cum există peste tot în lume, în ţările care au etape în Capionatul Mondial de Raliuri”, a afirmat Gheorghe Falcă.

Primarul a mai adăugat că doar pentru taxele pentru organizarea unei etape din Campionatul Mondial de Raliuri depășesc 400.000 de euro.

Gheorghe Falcă a mai afirmat că ediția din acest an Raliul Aradului, care a fost etapă în Campionatului Naţional de Raliuri și în Trofeul European de Raliuri, a fost „un success“.

„Am fost impresionat de numărul foarte mare de oameni care a dorit să vadă această competiţie. Proba Superspecială, care a avut loc în premieră în centrul Aradului, a atras 10.000 de spectatori. De asemenea, toate hotelurile, pensiunile din oraş şi din apropierea oraşului au înregistrat un grad de ocupare ridicat, mai ales că echipajele au sosit în oraş cu o săptămână înainte”, a spus Falcă.

Primarul a mai spus că și la probele desfășurate pe trasee din judeţ, la Şiştarovăţ, Conop, Nadăş, Bârzava, au fost înregistraţi mulţi spectatori.

Raliul Aradului 2014 s-a desfășurat în perioada 8-10 mai, pe trasee special amenajate din municipiul şi judeţul Arad.

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare