Falcă: Viceprimarii și vicepreședinții CJ nu vor fi schimbați

Publicat de actualitati-arad in 30 May, 2014 | Parerea ta

gheorghe-falcaPreședintele PDL Arad, Gheorghe Falcă, a declarat că democrat-liberalii vor continua colaborarea cu PP-DD și UDMR în Consiliul Local și Consiliul Județean, iar viceprimarii și vicepreședinții CJ nu vor fi schimbați.

Falcă a afirmat, vineri, că la nivelul Consiliului Local şi al Consiliului Judeţean nu va fi necesară formarea unei noi majorităţi, în urma proiectului de unificare a dreptei iniţiat de PDL şi PNL.

„În cele două consilii se va continua colaborarea cu PP-DD şi UDMR, care sunt parte din majoritatea formată cu PDL după alegerile locale din 2012. Avem majoritate în aceste consilii, iar colaborarea cu liberalii va întări această majoritate. Se vor crea noi majorităţi acolo unde va fi nevoie. Nu se pune nici problema schimbării viceprimarilor din Arad sau a vicepreşedinţilor Consiliului Judeţean“, a declarat Gheorghe Falcă, membru în comisia naţională de negociere dintre PNL şi PDL.

Falcă a mai anunțat că, săptămâna viitoare, PDL va avea la Arad prima întâlnire cu liderii PNL.

Referitor la modul de stabilire a conducerii judeţene după fuziunea prin comasare cu PNL, Falcă a spus că va exista paritate, iar liderii judeţeni actuali ai partidelor vor fi preşedinte şi preşedinte executiv în viitoarea formaţiune.

Despre viitoarea construcţie de dreapta, Falcă a spus că va fi prima după 1990 care nu va fi sub formă de alianţă, “pentru a avea credibilitate”.

„Noul partid va fi construit pe principiul parităţii. Finalizarea construcţiei este condiţionată de unele etape juridice, cum ar fi Congresul PNL şi validarea deciziilor acestuia la Tribunal. Dar, până la fuzionarea oficială, este foarte important că vom lucra împreună la acest proiect. Fuzionarea oficială va fi doar un act juridic care să consfiinţească munca în aceste comisii şi rezultatul acestei munci: un proiect de ţară nou, radical diferit de celelalte proiecte de până acum”, a declarat Falcă.

Liderul PDL Arad s-a referit şi la campania sa de unificare a dreptei.

„Mă bucur că ceea ce am cerut de un an şi jumătate, ce am spus în interiorul partidului cu referire la unificarea dreptei, în special în competiţia cu domnul Predoiu, a intrat în procedură. Astăzi cred că eu sunt unul dintre câştigătorii competiţiei (pentru desemnarea candidatului PDL la prezidenţiale – n.r.), pentru că ce am propus eu în dezbateri astăzi se împlineşte“, a declarat Falcă.

Președintele PDL Arad a mai spus că face parte din comisia negociere la nivel naţional şi pentru că a fost dintotdeauna un adept al dreptei. „Am luptat pentru unificarea partidelor de dreapta“, a mai declarat Gheorghe Falcă.

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare