Falcă: „Sunt maior. Nu am fost degradat“

Publicat de actualitati-arad in 27 Jun, 2013 | 1 Commentariu

7Primarul Aradului, Gheorghe Falcă, a declarat, joi, că deține în continuare gradul de maior în Armata Română, nefiind degradat de fostul ministru al Apărării, Corneliu Dobrițoiu.

Anul trecut, în luna noiembrie, aflat într-o vizită la Arad, Corneliu Dobrițoiu a anunțat că i-a retras gradul de maior primarului Falcă, deoarece „nu are pregătirea militară ne­cesară“.

În replică, primarul i-a transmis lui Dobrițoiu că el a depus un jurământ faţă de statul român și îndeplinește toate condițiile pentru a avea gradul de maior.

„Mi-am făcut cu onoare Armata, apoi tot cu onoare am participat la perioada de concentrare. Am o pregătire militară la trupele speciale naţionale de desant cercetare-paraşutare. Din poziţia administrativă pe care o ocup, am fost convocat la Cluj pentru pregătirea pe care trebuie să o avem pentru intervenţii în caz de situaţii de urgenţă. Conform legislaţiei în vigoare sunt chiar conductorul structurilor care se convoacă la nivelul municipiului, în caz de situaţii de urgenţă şi necesitate. De aceea, orice atac pe care-l face domnul ministru rămâne doar un atac, iar jurământul meu nu mi-l poate lua niciodată, a spus Falcă, după anunțul fostului ministrul al Apărării.

Gheorghe Falcă a afirmat, joi, că nu a fost degradat. „Veţi fi surprinşi, nu am fost degradat. Am primit informaţia că nu am fost degradat. Pentru că eu am terminat o facultate, am fost la concentrare, nu îmi pot lua gradele. Ca să mă degradeze trebuia să mă cheme la Centrul Militar Judeţean, să îmi facă o informare”, a declarat Gheorghe Falcă.

CITITI SI: Gheorghe Falcă: „Cred că sunt caporal“

Share Button

comentarii

1 comment

  1. generalul says:

    Pai, acum se explica multe. Asta a ajuns cu “parasuta” in Arad, in urma unui desant aerian. La loc comanda, maior Falca! Inapoi la Brad!

Leave a comment

libris.ro%20
armonianaturii.ro/

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare