Ziarul electronic al arădenilor

Falcă s-a întâlnit cu președintele CoR. Discuții despre Brexit

brexit1Primarul Aradului, Gheorghe Falcă, s-a întâlnit, vineri, cu preşedintele Comitetului Regiunilor Europene (CoR), Markku Markkula, unul dintre subiectele discuțiilor fiind rezultatul referendumului din Marea Britanie.

„Motivul principal pentru care suntem aici este să vedem ce s-a realizat, pentru că au fost progrese enorme în regiune, iar restul Uniunii Europene trebuie să conștientizeze aceste lucruri raportat la noile condiții cu care se confruntă UE. Rolul meu este să reprezint toate orașele și regiunile UE, avem 350 de membri. Noua strategie de dezvoltare regională este bazată pe stimularea spiritului antreprenorial, pe crearea de noi locuri de muncă“, a spus Markku Markkula.

În cadrul întâlnirii, Markku Markkula a afirmat că europenii trebuie să depăşească tema Brexit şi să se concentreze pe o colaborare mai strânsă între naţiuni şi pe construcţia proiectului european. De asemene, Markkula a afirmat că „n-ar trebui să visăm” că Marea Britanie va reveni asupra deciziei, dar Scoţia ar putea decide să rămână în UE.

„Brexit este o chestiune importantă, mă așteptam ca majoritatea să voteze altfel, dar aceasta este realitatea, acesta este rezultatul, trebuie să depășim situația. Dacă britanicii vor să iasă din UE vor ieși, negocierile de ieșire vor dura poate 2 ani, dar am dori ca Europa să nu acorde exces de atenție acestei teme, avem nevoie să ne concetrăm pe investiții strategice și crearea de locuri de muncă, să fim toți mai uniți și mai concentrați pe construcția proiectului nostru European, de asta avem nevoie: locuri noi de muncă, o nouă creștere economică, locuri de muncă pentru tineri. Și o colaborare mai strânsă bazată pe valorile noastre europene: libertate, deschidere, solidaritate“, a mai spus preşedintele Comitetului Regiunilor Europene.

La rândul său, primarul Gheorghe Falcă a spus că speră să fie găsite soluții pentru ca Marea Britanie să rămână în UE.

„Am discutat despre necesitatea de a exista regiuni administrative în România şi ne-am exprimat punctul de vedere referitor la votul din Marea Britanie, acolo unde cetăţenii au decis ca Regatul să iasă din Uniunea Europeană. Sperăm să se găsească soluţii pentru ca Marea Britanie să rămână în Uniunea Europeană”, a declarat Gheorghe Falcă.

Întâlnirea s-a desfășurat în sala „Regele Ferdinand“, la discuții fiind prezenți Sorin Maxim, directorul Agenţiei de Dezvoltare Regională Vest, și Claudia Boghicevici, vicepreședinte al Consiliului Județean Arad.

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.