Falcă s-a întâlnit cu reprezentanții asociațiilor de proprietari

Publicat de actualitati-arad in 22 May, 2014 | Parerea ta

DSC_0173Primarul Aradului, Gheorghe Falcă, și responsabilii serviciilor de specialitate din cadrul Primăriei s-au întâlnit, joi, cu reprezentanții asociațiilor locative din municipiu.

Întâlnirea de la Primărie a fost organizată în parteneriat cu ULAL, pentru a fi discutate teme de interes pentru asociațiile de proprietari.

Astfel, în timpul întâlnirii a fost prezentat stadiul programului de reabilitare termică a blocurilor cu fonduri europene.

Reprezentanții municipalității au prezentat contractele privind finanțarea din fonduri UE semnate, dar și stadiul cererilor de finanțare depuse de municipalitate la Agenția de Dezvoltare Regională.

De asemenea, au fost explicate procedurile prin care asociațiile de proprietari se pot înscrie în program. Peste 1.300 apartamente din municipiul Arad sunt cuprinse în program, fiind semnate deja două contracte privind finanțarea din fonduri UE pentru lucrări de reabilitare termică, în valoare de peste 3,5 milioane euro.

„Noi, la Arad, am dovedit capacitatea Primăriei de atrage fonduri europene. În programul 2007-2013 toate proiectele pe care le-am depus au fost aprobate și finanțate. Suntem pregătiți să valorificăm la maxim și fondurile pentru pe care le prevede noul ciclu financiar 2014-2020. Sunt linii de finanțare atât pentru creșterea eficienței energetice la clădirile din sistemul de învățământ, social, cât și pentru blocurile de locuințe. Este o mare șansă să realizăm aceste investiții cu bani europeni nerambursabili. Lucrările de reabilitare termică au ca rezultat creșterea confortului și reducerea costurilor pentru încălzire, dar și îmbunătățirea imaginii urbanistice“, a spus Gheorghe Falcă.

O altă temă discutată în timpul întâlnirii a fost desfășurarea concursului edilitar-gospodăresc „Aradul Curat“, aflat anul acesta la a IV-a ediție.

Municipalitatea a propus ca în perioada 1-15 iunie să se facă înscrierile asociațiilor de proprietari. Vizitele în teren pentru evaluare sunt propuse să se desfășoare în cursul lunii iulie, iar cu ocazia Zilelor Aradului să fie organizată o festivitate pentru a fi premiate cele mai bine îngrijite blocuri.

Reprezentanții Primăriei au mai prezentat și semnificația Sărbătorii Vecinilor, un eveniment european la care Aradul a aderat în anul 2009.

Anul acesta, Sărbătoarea Vecinilor se va desfășura vineri, 23 mai.

„Vă invit să vă alăturați acestei sărbători, să promovăm valorile care sunt importante pentru fiecare om și pentru orice comunitate : prietenie, solidaritate, întrajutorare, buna conviețuire“, a spus primarul Aradului.

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare