Falcă: „Nu-mi doresc să fiu guvernatorul regiunii. Deocamdată“

Publicat de actualitati-arad in 29 Mar, 2013 | Parerea ta

OLYMPUS DIGITAL CAMERAPrimarul Aradului, Gheorghe Falcă, a spus, vineri seara, în cadrul unei emisiuni TV, că nu dorește, deocamdată, să devină guvernatorul Regiunii Vest, deși experiența personală și formarea sa îl recomandă ca un om cu vocație regională.

În cadrul unei emisiuni din cadrul campaniei „Raport de țară“, o campanile despre regionalizare demarată de Digi24, vineri seara s-au confruntat județele Arad și Timiș.

În timpul emisiunii, Falcă a amintit că, în 2010, în plină criză economică, numai șapte județe au reușit să aibă creștere economică, iar Aradul a fost pe locul al treilea și rămâne un județ cu șomaj foarte mic.

Întrebat de moderatorul emisiunii dacă își dorește să devină guvernator al Regiunii Vest, primarul Aradului a declarat că: „În acest moment, nu“.

„Dar, vă pot spune că având această legătură în interiorul regiunii, născut în judeţul Hunedoara, educat în Universitatea din Timişoara, arădean prin adopţie şi, cred, cu o contribuţie serioasă la ceea ce înseamnă dezvoltarea Aradului, şi având o legătură sentimentală cu Caraşul, m-ar ajuta într-o astfel de competiţie, pentru că până la urmă va fi o competiţie şi cetăţenii trebuie să măsoare capacităţile administrative. În acest moment sunt acel mai longeviv om din administraţia locală, atât în regiune, cât şi în regiunea transfrontalieră. Această experienţă mă ajută să înţeleg fenomentul administrativ regional“, a spus Gheorghe Falcă.

Atât primarul Falcă, cât și Nicolae Ioțcu, președintele Consiliului Județean, au spus în timpul dezbaterii legată de regionalizare că este important să se discute mai întâi procedurile și mai puțin important este de stabilit cine și cum va fi instalat în funcția de guvernator sau unde va fi capitala regiunii.

Tot în timpul emisiunii, Gheorghe Falcă a spus că va depunde documentația la Bruxelles, pentru ca Aradul să devină Capitală Culturală Europeană în 2021.

Primarul a argumentat că municipiul Arad este o imitație a Europei, pentru că reprezintă un exemplu de unitate în diversitate.

„Aici s-a pregătit Marea Unire, pentru că pătrunseseră concepțiile occidentale. Oriunde am mers în Europa cu cultura noastră, am avut succes“, a mai spus Gheorghe Falcă.

„Raport de ţară” este o campanie Digi24, despre regionalizare și despre consecințele ei, în care se pot implica şi telespectatorii, care pot intra pe site-ul raportdetara.digi24.ro şi să voteze judeţul preferat.

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare