Falcă: „E momentul să mă opresc. Îmi caut urmaș la Primărie“

Publicat de actualitati-arad in 17 Jul, 2014 | Parerea ta

IMG_4803GALERIE FOTO Gheorghe Falcă a anunțat, joi seara, că intenționează să nu mai candideze pentru un nou mandat de primar al municipiului Arad, fiind în căutarea unui „urmaș“, care să-i ducă mai departe proiectele.

Anunțul a fost făcut în cadrul unei prezentări  cu ocazia împlinirii a 10 ani de când Gheorghe Falcă este primar al Aradului.

Evenimentul intitulat “Aradul, între tradiţie şi schimbare la începutul secolului XXI” s-a desfășurat la Ştrandul Neptun, în faţa a peste 1.000 de persoane.

În discursul său, Gheorghe Falcă a anunţat că, din anul 2016, când îşi va termina cel de-al treilea mandat, nu mai doreşte să candideze pentru funcția de primar.

„În 2016 vor fi 16 ani de când am început munca în administraţie. Cred că e destul, e momentul să mă opresc, să caut un alt tren. Mă pregătesc să îmi găsesc un urmaş. Voi căuta să investesc în persoane apropiate mie, care simt că sunt pregătite să preia această funcţie. Sunt convins că Aradul are oameni care pot conduce oraşul. Important este să conturăm soluţiile viitorului şi să găsim oamenii care să continue dezvoltarea oraşului. În acest moment se disting doi oameni”, a spus Gheorghe Falcă, fără a prezenta nici un nume.

Falcă a mai adăugat că persoana pe care o dorește la conducerea Aradului trebuie să aibă „viziune în ceea ce priveşte modernizarea oraşului“.

„Întotdeauna trebuie să-ţi găseseşti un urmaş. Conducătorii adevăraţi îşi caută urmaşi, pentru că poţi să duci o direcţie până într-un punct, dar, întotdeauna, este nevoie să ai un urmaş, astfel încât proiectele să nu moară niciodată. Să nu moară niciodată viziunea de modernizare a oraşului, să nu moară niciodată acest spirit de a aduce bunăstare în casele oamenilor”, a mai afirmat Gheorghe Falcă.

Zece ani de bilanţ

În bilanțul prezentat joi seara, primarul s-a referit atât la activitatea sa din Primărie, cât şi la aspecte din viața personală.

„Azi, gândim împreună la ce a fost şi la ce va fi municipiul Arad. Când împlineşti zece ani într-o funcţie trebuie să te gândeşti la un bilanţ. În 1994 am venit în Arad şi, după zece ani, arădenii m-au ales primar. Este cea mai mare mulţumire a unui om. (…) Acum este un moment al bilanţului, un moment al legăturii cu arădenii, un moment de mulţumire, în primul rând, pentru acest frumos oraş care m-a adoptat în 1994, care m-a ales primar în 2004, şi care, astăzi, în 2014, arată altfel. Împreună am putut să schimbăm anumite lucruri şi împreună am putut să ducem în linie dreaptă acest oraş cât mai departe”, a spus Gheorghe Falcă.

Gheorghe Falcă a caracterizat cei zece ani la conducerea Primăriei Arad ca fiind „grei, cu lucruri frumoase, cu multe bucurii, dar şi cu răutăţi”.

„Din cei zece ani de mandat, jumătate i-am petrecut într-o dispută continuă cu DNA. A trebuit să demonstrez că am dreptate. Am trăit cu teamă. (…) Sunt bucuros că am reuşit să demostrez că sunt nevinovat, contează că am avut alături prietenii şi familia şi e momentul să-i mulţumesc pentru tot soţiei mele, Ela Falcă”, a mai spus primarul.

Zece ani cu consilierii locali

Primarul Falcă a mai menționat în discursul său şi activitatea din Consiliul Local Municipal, unde au fost „intens dezbătute proiecte de hotărâre care au stat la baza marilor proiecte de dezvoltare a Aradului“.

„În societatea nostră, partidele politice sunt hulite. Dar, democraţie fără partide politice nu există. Vreau să le mulţumesc colegilor care au făcut parte din diverse partide politice şi care au activat, în ultimii zece ani, în Consiliul Local Municipal”, a spus Gheorghe Falcă, făcând referire la consilierii locali PDL-PNL-UDMR, care a fost format majoritatea în CLM în mandatul 2004-2008, la cei din PDL-UDMR, în mandatul 2008-2012, şi la cei din PDL-PPDD-UDMR din 2012, la care s-au alăturat, recent, și liberalii.

Primarul a mai afirmat că unii consilieri locali, în special cei din PSD, „au votat împotriva marilor proiecte de investiţii, începând din 2004 până în prezent.

Fără politică în Primărie

Gheorghe Falcă a afirmat că, în urmă cu zece ani, când a fost ales primar, o parte dintre angajaţii Primăriei l-a întrebat „când ne daţi afară?”, deoarece aceştia au înțeles din mesajul electoral al primarului, „Ordine în Primărie”, că ei vor fi concediaţi.

Însă, primarul susţine că, de zece ani, niciun director şi niciun şef de serviciu din Primărie nu a fost schimbat pe criterii politice şi că doreşte să vină ziua „în care aceştia vor fi remuneraţi corect, pentru a avea satisfacţia că lucrează într-o primărie“.

În cadrul evenimentului organizat joi seara la Ștrandul Neptun a fost prezentat şi un film intitulat „Arad, 2004 – 2014 – De zece ani în linie dreaptă”, care a scos în evidenţă investiţiile derulate în municipiul Arad, în ultimii zece ani, printre care reabilitarea transportului urban, reabilitarea zonelor cu deficienţe majore la sistemul de canalitare, reabilitarea Centrului Vechi, reabilitarea Podului Traian, construcţia centurii Aradului în regim de autostradă.

La prezentarea făcută de primarul Gheorghe Falcă au participat angajaţi ai Primăriei municipiului, ai Consiliului Judeţean, directori de instituţii, medici, profesori, angajaţi ai instituţiilor subordonate Consiliului Local Municipal, consilieri locali, consilieri judeţeni, oameni de afaceri, conducerile celor două universităţi arădene, directori de şcoli, primari ai oraşelor şi comunelor din judeţul Arad.

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare