Falcă, despre șeful ISJ Arad: „Un inspector școlar mediocru“

Publicat de actualitati-arad in 26 Aug, 2013 | 1 Commentariu

IMG_0750Primarul Aradului, Gheorghe Falcă, l-a acuzat, luni, pe șeful Inspectoratului Școlar Județean că face schimbări pe criterii politice la conducerea instituțiilor de învățământ.

Într-o conferință de presă, Falcă a afirmat despre Claudius Mladin, șeful ISJ Arad, că este un „inspector şcolar mediocru“, care a absolvit Liceul Silvic de la Timișoara. Primarul l-a criticat pe Claudius Mladin pentru că l-a înlocuit pe Mircea Potocean din funcția de director al Colegiului Național „Moise Nicoară“.

Gheorghe Falcă a afirmat că, de 9 ani de când administrează orașul, a încercat să nu politizeze „sistemele administrative serioase“.

„Sistemul de învăţământ este foarte important pentru România, iar politizarea îi diminuează calitatea. Colegiul Naţional «Moise Nicolară» a fost distins cu Ordinul Naţional «Pentru merit» în grad de ofiţer, în anul 2011, ceea ce denotă că aici a existat un management serios, calitatea lui făcând ca tinerii absolvenţi să aibă deschidere maximă la universităţi din Arad, România, Europa şi Statele Unite ale Americii. Un inspector şcolar mediocru îşi permite să înlocuiască un director pentru că l-a combătut şi a câştigat de la Ministerul Educaţiei o clasă tăiată. Domnul inspector şef Mladin, care a terminat Liceul Silvic de la Timişoara, împreună cu deputatul Măduţa, crede că învăţământul se face pe clientela lor silvică din anii copilăriei“, a declarat Falcă.

Falcă a menționat că Primăria derulează la Colegiul Naţional „Moise Nicoară“ cea mai mare investiţie din România într-o unitate de învăţământ.

„Ne aflăm în faza de achiziţie publică a calculatoarelor şi elementelor pentru reţele, iar din cauza schimbării directorului procedurile au fost oprite. Atât au înţeles să facă Măduţa şi Mladin. Ce nu ştiau cei doi este că patrimoniul unităţilor de învăţământ este al Primăriei şi managementul şcolii trebuie să aibă acceptul Primăriei“, a spus primarul.

Gheorghe Falcă a transmis și un mesaj noului director de la Colegiul Național „Moise Nicoară“, Radu Breteu : „Să se întrebe dacă poate să managerieze un astfel de liceu şi dacă ne poate răspunde la trei întrebări administrative: ce cheltuieli există la unitatea de învăţământ din punct de vedere a energiei termice, a energiei electrice şi utilităţilor privind apa şi canalizarea“.

„Regret că atunci când, politic, schimbăm un om de valoare se găsesc imediat doritori de a ocupa o funcţie şi nu se găsesc mulţi doritori să apere valoarea care este schimbată. După schimbările de la Colegiul Naţional «Elena Ghiba Birta» şi de la Colegiul Tehnic de Construcţii şi Protecţia Mediului, în stilul comunisto-pesedist s-a politizat şi cea mai mare redută a învăţământului arădean, Colegiul Naţional Moise Nicolară”, a mai declarat Gheorghe Falcă.

Share Button

comentarii

1 comment

  1. Tudor says:

    Falca vorbeste de numiri politice? Mai bine s-ar uita ce oameni de nimic a promovat el in invatamant din partidul de doi bani PDL.Mariana Cismasiu cum a ajuns sa fie inspectoare,oare nu pe criteriu politic, fiind pupincurista lui Falca?

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare