Ziarul electronic al arădenilor

Falcă, despre prezența redusă la vot: „Toți știau că o să câștig“

Gheorghe-FalcaPrimarul Aradului, Gheorghe Falcă, a afirmat că prezența redusă la vot în municipiu, la alegerile locale din 5 iunie, se explică prin faptul că nu a existat o miză, câștigătorul fiind cunoscut deja.

„În ceea ce priveşte prezenţa slabă la vot, pot spune că nu a fost miză. Toţi ştiau că Falcă o să câştige. Eu am ştiut să mă uit în cercetări. Noi am făcut campanie pentru Consiliul Local. Orice om ştia că Falcă nu poate pierde Primăria. Cu excepţia doamnei Adela Cristea (Mișcarea Arădeană – n.r.), care i-a păcălit pe cei de la PSD, pe Fifor, de fapt. Când este miză, vin ambele tabere, se mobilizează. Politica e mult mai simplă şi, surprinzător, e mult mai corectă. Şi am impresia că e mai corectă când e făcută de politicieni şi nu de societatea civilă. În toate campaniile, politicienii cu care am avut confruntări nu m-au înjurat mai mult decât societatea civilă“, a declarat Gheorghe Falcă.

La alegerile locale de duminică, prezența la vot în județul Arad a fost de 49,27%. În mediul urban, prezența a fost de 40,45%, în timp ce în mediul rural, prezența a fost de 61,30%.

La alegerile locale din 5 iunie, Gheorghe Falcă a câștigat al patrulea mandat consecutiv de primar al municipiului Arad, el obținând 46,09% din voturile arădenilor care s-au prezentat la urne.

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.