Falcă: Băsescu este un susținător al pasajelor de pe centură

Publicat de actualitati-arad in 07 Aug, 2013 | 2 Commentarii

paPreședintele Traian Băsescu a criticat oprirea lucrărilor la cele două pasaje de pe centura de Nord-Vest a municipiului, afirmând că Guvernul arată „lipsă de capacitate de a stabili priorităţile ţării“.

În timpul vizitei făcute, miercuri, la Arad, președintele Traian Băsescu a vorbit și despre cele două pasaje de pe centura orașului, unde lucrările au fost oprite.

Șeful statului a criticat Guvernul că nu alocă finanțare pentru finalizarea lucrărilor, în condițiile în care procentul de execuție este de 80 la sută.

„Să nu finanţezi cele două pasaje ale centurii, să nu finanţezi autostrada Nădlac-Arad, arată lipsă de capacitate de a stabili priorităţile ţării. Mergeţi la pasajul peste calea ferată de pe centura Aradului şi vedeţi că traficul e fluid până la calea ferată şi acolo se formează un kilometru, doi, de coadă de camioane mari. Nu e posibil, mai ales că văd că pasajele sunt ridicate, practic 80 la sută din lucrare e făcută“, a spus Traian Băsescu.

Șeful statului s-a referit la cele două pasaje şi când s-a aflat pe şantierul autostrăzii Nădlac-Arad, spunând că a văzut pe centură două pasaje peste calea ferată la care sunt sistate lucrările şi „nişte cozi îngrozitoare în preajma căii ferate“.

După întâlnirea pe care a avut-o cu Traian Băsescu, primarul Aradului, Gheorghe Falcă, a spus că, din punctul său de vedere, „Aradul este sabotat cu cele două pasaje“.

„Sunt sabotaţi toţi cetăţenii care pleacă din ţară, pe ruta Arad. În zona celor două bariere sunt cozi interminabile. Cu 4 milioane de euro, cele două pasaje erau finalizate în două luni“, a declarat Falcă.

Primarul a mai afirmat că Guvernul României are programată o rectificare de buget, însă nu vor fi alocați bani pentru finalizarea lucrărilor la cele două pasaje.

„De aceea, cetăţenii din Arad au strâns semnături ca să atenţioneze Guvernul României cu referire la cele două pasaje. Uitându-ne în ordinea de zi, nici în acest moment domnul Ponta şi localnicii Căprar, Măduţa nu au bani pentru a reuşi să finalizăm cele două pasaje. Noi o să insistăm la constructorii celor două pasaje şi o să punem săptămânal câte o pancardă «Aceste lucrări au fost oprite de domnul Ponta»“, a mai afirmat Falcă.

De asemenea, primarul a mai spus că Aradul are un nou susținător pentru finalizarea pasajelor.

„Noi, arădenii, avem astăzi un suport la preşedintele României. Cred că astăzi avem încă un susţinător pentru aceste două pasaje. Consiliul Judeţean finalizează, în luna octombrie, un pod peste Mureş. Deci, un consiliu judeţean este capabil să finaţeze un pod, iar un Guvern al României nu este capabil să pună 4 milioane de euro să finanţeze două pasaje“, a declarat Gheorghe Falcă.

Share Button

comentarii

2 comments

  1. edy - prietenul dreptatii says:

    Nu vrea sa sustina si altceva de pe centură?

  2. mirabela says:

    Da, centurile sunt importante. Poate acolo isi gaseste un loc de munca si Nutzi din Plescoi 🙂

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare