Falcă a prezentat situația sumelor alocate de la bugetul de stat pentru CET Arad

Publicat de actualitati-arad in 30 Sep, 2015 | Parerea ta

DSC_1152Primarul Municipiului Arad, Gheorghe Falcă, a prezentat astăzi Consiliului Local Municipal situația sumelor alocate de la Bugetul de Stat pentru CET Arad în ultimii 10 ani și programul de măsuri al administrației locale pentru dezvoltarea și modernizarea sistemului centralizat de alimentare cu energie termică.

Consiliul Local Municipal a aprobat desemnarea unor reprezentanți care să analizeze fuziunea celor două CET-uri din oraș.

Primarul Aradului a subliniat faptul că finanțarea guvernamentală a investițiilor de modernizare a rețelelor de termoficare din municipiul Arad s-a oprit din anul 2009 iar din 2012 Aradul n-a mai primit nici subvenția pentru acoperirea pierderilor la energia termică furnizată populației, ajutor de stat de care alte CET-uri au beneficiat în continuare.

Totodată, Primarul a prezentat Consiliului Local documentele aferente demersurilor repetate efectuate de municipalitate la Ministerul Economiei pentru plata subvențiilor restante pentru CET Arad. Aceste restanțe acumulate din anul 2012 au condus la blocajul financiar al operatorului de termoficare și al CET Arad SA.

„Așa tratează Guvernul PSD nu pe Gheorghe Falcă, ci pe cetățenii Aradului. Domnul consilier PSD Lupaș nu vrea să înțeleagă ce înseamnă să aibă responsabilitate față de oraș, nici el nici parlamentarii PSD n-au făcut nimic pentru Arad de trei ani de când sunt la guvernare. Blocaj la subvențiile datorate arădenilor și blocaj la fondurile europene aprobate de Comisia Europeană pentru CET Arad“, a declarat Gheorghe Falcă, precizând că a venit în fața Consiliului Local cu analiza datelor privind situația finanțării CET pentru a clarifica acuzele nejustificate lansate public de reprezentantul PSD la adresa municipalității.

Cu același prilej, Primarul Aradului și-a exprimat nemulțumirea și față de faptul că, deși arădenii ar putea fi cei mai afectați de extinderea centralei nucleare de la Szeged (Ungaria) anunțată recent, Guvernul României nu a prevăzut organizarea unei dezbateri publice cu arădenii, ci la București, Oradea și Timișoara.

„Asta este responsabilitatea Guvernului față de arădeni. Măcar dacă eram invitați și noi, să fi zis că se face o dezbatere regională la Timișoara! Domnii Lupaș, Măduța de la PSD Arad așa se preocupă să susțină la Guvernul PSD interesele cetățenilor din Arad“, a declarat Gheorghe Falcă și a propus Consiliului ca în următoarea ședință să voteze un proiect prin care să ceară Guvernului să organizeze dezbatere cu arădenii pe această temă.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Biroul de presă al Primăriei Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Comunicate de presa

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare