Facturile la energie ale consumatorilor casnici scad de la 1 iulie

Publicat de actualitati-arad in 28 Jun, 2014 | Parerea ta

contorConsumatorii casnici vor plăti de la 1 iulie facturi la energie mai mici cu 2,6%, în medie, unul dintre factorii care vor determina ieftinirea curentului fiind diminuarea contribuţiei pentru cogenerarea de înaltă eficienţă, a anunţat ANRE.

Comitetul de Reglementare al Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) a aprobat joi un ordin pentru aprobarea tarifelor reglementate de energie electrică aplicate de furnizorii de ultimă instanţă clienţilor casnici şi asimilaţi clienţilor casnici care nu şi-au exercitat dreptul de eligibilitate şi Avizele pentru tarifele CPC (componenta de piaţă concurenţială) pentru perioada 1 iulie – 31 decembrie 2014.

“Prin aplicarea prevederilor actelor de mai sus, deşi preţurile din grila tarifară aprobată prin Ordinul ANRE nr. 57/2014 au fost majorate cu 1,89%, ca urmare a recunoaşterii în preţul de achiziţie reglementat a impozitului pe construcţii, la consumatorii casnici se va înregistra o reducere a preţului energiei electrice (fără taxe) în medie cu 0,9%”, arată ANRE.

Acest lucru se datorează în principal reducerii cu circa 3,5% a valorii medii a tarifului CPC aferentă consumului casnic, combinată cu creşterea cu 10% a gradului de dereglementare, cât şi scăderii preţului mediu de revenire la energia electrică facturată la tarife reglementate de 1,1%, ca urmare a scăderii valorii componentei de rezervare din factură corespunzător gradului de dereglementare, potrivit sursei citate.

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Economic

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare