Facebook îşi propune să fie la dispoziţia utilizatorilor chiar şi după moarte

Publicat de actualitati-arad in 12 Feb, 2015 | Parerea ta

facebook1Facebook intenţionează să fie în serviciul utilizatorilor pe viaţă şi chiar după moarte.

Cea mai mare reţea de socializare din lume a prezentat o soluţie care permite desemnarea unui ‘legatar’ care să preia controlul profilului celui decedat şi chiar să posteze mesaje în numele său, transmite AFP.

„Facebook este un loc unde te poţi apropia de familie şi prieteni. Pentru cea mai mare parte dintre noi, este un loc de aducere aminte şi de omagiere a celor care ne-au părăsit“, scrie reţeaua de socializare pe blogul său.

Până acum Facebook crea o pagină comemorativă când afla de decesul unui membru, dar aceasta nu putea fi administrată de o a treia persoană.

„După ce am vorbit cu oameni care au trecut prin experienţa pierderii unei fiinţe apropiate, ne-am dat seama că putem face mai mult pentru cei îndoliaţi şi cei care vor să păstreze controlul contului după moartea celor dragi“.

„Legatarul“ va putea posta un mesaj pentru a anunţa un serviciu funerar sau a da un mesaj special. Persoana care administrează contul va putea şi să actualizeze profilul şi să schimbe fotografia de prezentare, dar şi să răspundă la cererile de prietenie din partea membrilor familiei sau a prietenilor încă neconectaţi.

„Ceilalţi parametri rămân aceiaşi ca înainte ca respectivul cont să devină cont de comemorare“, adaugă Facebook.

„Legatarul nu se va putea însă conecta direct la contul defunctului sau vedea mesajele sale private“, adaugă reţeaua de socializare.

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Life

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare