Expoziţie de artă plastică Inas Al-soqi (New York/SUA)

Publicat de actualitati-arad in 13 Apr, 2016 | Parerea ta

inas al-soqi_muzeul de arta ARADÎn perioada 15 aprilie – 8 mai 2016, la Muzeul de Artă Arad/Sala Ovidiu Maitec (str. Gh. Popa 2-4, etaj 2), va avea loc expoziţia “Povești/Stories” a artistei Inas Al-Soqi din SUA.

Curator: Adrian Sandu

Vernisaj: vineri, 15 aprilie, orele 18.00

Influentele artistice ale lui Inas Al-Soqi s-au format în anii copilăriei petrecută în România şi Kuwait, ambele ţări având bogate culturi tradiţionale, în care arta plastică modernă a penetrat greoi, impunând noi tendinţe în faţa artei populare cu tradiţii seculare.

Contactul cu traditia folclorica si cultura  diversa a acestor doua popoare, experienta de viata, estetica frumosului, regasindu-se in armonie perfecta in lucrarile artistei.

Fiind recunoscuta international pentru creeatiile in colaj, Inas, de asemenea, foloseste desenul, gravura masiva si pictura in ulei  pentru a creea cu eleganta arta plastica, in care regasim mereu antagonismul intre sanctionat si nesanctionat, evident si secret, simplu si complicat.

In lucrarile ei de colaj gasim elevat banalul exprimat fin si efemer, cu ajutorul artei jucandu-se cu simturile si asteptarile privitorului.

Inas evoca satiric sensul de clasa, noblete si sensibilitate, prin vibrante juxtapuneri de modele, culori si texturi.

“Imaginea culturilor exotice, militarismul colonial si sexualitatea feminina sunt folosite pentru a explora subiecte controversate, de la violenta impotriva femeilor intr-o societate patriarhala pana la complicatele relatii  interumane dezvoltate in societatea zilelor noastre, o societate depersonalizata” –  dr. Adrian Sandu, curator.

In prezent, Inas Al-soqi creeaza arta in Brooklyn, New York.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Complexul Muzeal Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20
bioportal.ro%20
reduceriturism.ro

Mai multe din Comunicate de presa

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare