Ziarul electronic al arădenilor

Expoziția interactivă „Laborator“ se desfășoară la Complexul Muzeal Arad și în luna noiembrie

Expoziția interactivă, pe teme de știintele naturii „Laborator“, este un proiect educațional de succes, care se desfășoară la Complexul Muzeal Arad și în această lună, noiembrie, muzeul venind în întâmpinarea cadrelor didactice cu o propunere pentru activitate didactică sau pentru implicarea în activități de educație nonformală, extrașcolară.

Multumita reactiilor si aprecierilor celor peste 2.500 de elevi aradeni, care s-au inscris si au participat la atelierele interactive din cadrul expozitiei, invitam cadrele didactice si elevii, care nu au reusit inca sa rezerve un atelier, sa se alature acestei  experiente, destinata in special elevilor claselor primare.

Prin aceasta dorim sa le oferim posibilitatea de a interactiona in mod practic cu legi, fenomene si concepte din biologie, fizica si chimie.

Un atelier interactiv dureaza aproximativ 50 de minute, perioada in care, conduși de ghizi special pregătiți, copiii vor trece prin fiecare dintre cele trei zone ale exploziției. În zona de biologie vizitatorii vor afla curiozități despre corpul uman și vor analiza la microscop celule și corpuri din lumea vie, ca mai apoi în zona de chimie să observe și să înțelegă experimente și reacții surprinzătoare.

În zona de fizică cei mici vor vedea cum se formează fulgerele cu ajutorul generatorului Van de Graaff, vor învăța să calculeze timpul cu pendulul gravitațional, vor vedea cum zboară avioanele prin ilustrarea principiului Bernoulli, vor învăța să ridice greutăți cu ușurință cu ajutorul scripeților.

De asemenea copiii vor putea înțelege principii și legi din fizică precum magnetismul, giroscopul, electricitatea sau roțile dințate.

Proiect educational organizat cu sprijinul Consiliului Judetean Arad si al Inspectoratului Scoalar Judetean Arad.

Atelierele interactive se desfasoara la Complexul Muzeal Arad/expozitia stiintele naturii

(Palatul Cultural Arad, intrarea dinspre Parcul Copiilor),

in perioada 2 noiembrie – 17 noiembrie, de luni pana vineri,

intre orele 9.00-13.00 (sau alte ore daca este cazul).

Rezervari pentru ultimele ateliere, disponibile in luna noiembrie, la telefon 0760 241 115 (Monica Sandu).

Prețul unui bilet: 12 lei (adulții insoțitori de grupuri au acces gratuit)

Mai multe informatii despre proiectul educational puteti gasi pe pagina de facebook

https://www.facebook.com/expolabarad/

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Complexul Muzeal Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.