Exerciții militare în poligonul Dud-Tauţ

Publicat de actualitati-arad in 04 Sep, 2015 | Parerea ta

comunicat presaÎn perioada 07-18.09.2015, în poligonul Dud-Tauţ, Batalionul 191 Infanterie „Col. Radu Golescu” desfăşoară o etapă deosebit de importantă în cadrul pregătirii, structurată pe două exerciţii specifice şi anume: un exerciţiu de comandament cu comunicaţii şi informatică în teren, denumit „Someş 15” şi, în cadrul iniţiativei „Black Sea Rotational Force 15.2”, exerciţiul „Platinum Linx 15.5” cu o subunitate de militari americani ai US Marines Corps. 

Exerciţiul „Someş 15” este parte integrantă a unui exerciţiu de amploare pe care îl planifică, organizează şi conduce Divizia 4 Infanterie „Gemina”.

Scopul general al activităţii de pregătire practică este de a antrena forţele în planificarea şi conducerea operaţiilor defensive de nivel tactic. În fazele efective de derulare a programului instruirii sunt antrenaţi peste 2500 de militari şi sunt implicate peste 400 de mijloace tehnice şi echipamente în toate locaţiile de desfăşurare.

„Black Sea Rotational Force 15.2 /Platinum Linx 15.5” este un exerciţiu desfăşurat în comun, în premieră cu partenerul american, în poligonul Dud-Tauţ, care se va finaliza cu executarea tragerilor reale, în cadrul Zilei Distinşilor Vizitatori din data de 16.09.2015 la care sunt invitaţi să participe numeroase personalităţi de rang înalt din Ministerul Apărării Naţionale şi administraţia publică locală.

Exerciţiul Someş 15 are la bază un scenariu fictiv, complex, adaptat mediului de securitate actual, în conformitate cu legislaţia naţională şi internaţională în domeniul apărării şi securităţii naţionale.

Reale sunt doar structurile armate proprii, astfel încât, în baza pregătirii anterioare şi a celei acumulate prin desfăşurarea exerciţiului, acestea să fie în măsură ca, în situaţii de criză sau pe timp de război, să îşi îndeplinească misiunile pentru care au fost destinate.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Batalionul 191 Infanterie „Colonel Radu Golescu”. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Comunicate de presa

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare