Ziarul electronic al arădenilor

Exerciţii de verificare a sistemelor de alarmare publică la Arad, Pecica și Nădlac

În data de 4 octombrie 2017, între orele 10.00 – 11.00, la nivelul municipiului Arad, oraşului Pecica şi oraşului Nădlac, vor avea loc exerciţii de verificare a sistemelor de alarmare publică.

Scopul este de verificare a gradului de acoperire acustică, precum şi pentru antrenarea autorităţilor administraţiei publice locale şi pregătirea populaţiei prin cunoaşterea semnificaţiei semnalelor de alarmare.

Cu această ocazie prin centrala de alarmare, aflată la Punctul de Comandă a judeţului Arad, vor fi pornite toate sirenele electrice şi electronice, din municipiu utilizându-se semnalul de alarmare: Alarmă de dezastre.

Semnalul acustic Alarmă de dezastre se compune din 5 sunete a 16 secunde, cu pauză de 10 secunde între ele.

Semnalul acustic Încetarea alarmei, în urma căruia se va finaliza exerciţiul se compune dintr-un sunet continuu, de aceeaşi intensitate, cu durata de două minute.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Biroul de presă al Primăriei Municipiului Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.