Ziarul electronic al arădenilor

Evaluarea națională la clasele a II-a, a IV-a și a VI-a, 2016

comunicat presaÎn perioada 23 mai – 10 iunie 2016, Ministerul Educației Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice 2016 organizează şi realizează evaluarea competenţelor fundamentale pentru toţi elevii claselor a II-a, a IV-a și a VI-a.

Potrivit calendarului publicat de Ministerul Educației Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice, evaluările vor avea loc în perioada 23 mai-10 iunie 2016 în toate unităţile de învăţământ, primii testați fiind elevii claselor a VI-a.

Aceștia vor susține evaluarea la Limba română și Limba modernă pe 23 mai, iar la Matematică, Fizică și Biologie pe 24 mai. Cele două testări vor dura câte 60 de minute. Elevii claselor a IV-a vor susţine evaluarea la Limba română pe 30 mai, la Matematică pe 31 mai și la Limba maternă pe 2 iunie. Elevii claselor a II-a vor susţine probele în perioada 6-10 iunie. În județul Arad, 11939  elevi sunt așteptați să-și testeze cunoștințele (4005 elevi de clasa a II-a, 4022 de elevi de clasa a IV-a și 3912 elevi de clasa a VI-a).

Rezultatele elevilor la evaluările naţionale vor fi supuse unui proces de analiză de către cadrul didactic şi de către colectivul de catedră din fiecare unitate şcolară. În urma acestei analize, cadrul didactic decide, acolo unde este cazul, elaborarea planului individualizat de învăţare al elevului. Rezultatele evaluării şi planurile individualizate se comunică părinţilor elevilor şi constituie documente din portofoliul educaţional al elevului.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de ISJ Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *