Evaluare națională: 5 elevi cu media 10 și 6 școli cu promovabilitate 100%

Publicat de actualitati-arad in 27 Jun, 2014 | Parerea ta

evaluare2Procentul de promovabilitate la evaluarea națională pentru absolvenții clasei a VIII-a a fost în județul Arad de 66,78%, fiind înregistrate cinci medii de 10, iar la șase unități de învățământ procentul de promovabilitate a fost de 100%.

În județul Arad, la Evaluare au participat 3.508 absolvenţi de clasa a VIII a, care au susţinut probe scrise la Limba şi literatura română, Limba şi literatura maternă şi Matematică.

La finalizarea evaluării lucrărilor scrise, rezultatele sunt după cum urmează:

Note peste 5:

Limba şi literatura română: 2.325 – procent de promovabilitate – 68,75%

Matematică: 2.365 – procent de promovabilitate – 70, 28%

Limba şi literatura maternă: 185 – procent de promovabilitate – 89%

Note sub 5:

Limba şi literatura română: 1.057

Matematică: 1.000

Limba şi literatura maternă: 20

În judeţ au fost înregistrate doar cinci medii de 10, faţă de 18 anul trecut. Cele mai multe note de 10 au fost obţinute la matematică, respectiv 44, în timp ce numai opt note de 10 au fost înregistrate la limba română.

Absolvenții care au obținut media 10 la Evaluarea naţională sunt Denisa Adina Ciupertea (Colegiul Național „Elena Ghiba Birta“), Andreea Monica Dedea (Școala Gimnazială nr. 5), Iulia Folcuț (Colegiul Național „Moise Nicoară“), Nicoleta Monica Petraș (Liceaul cu program sportiv) și Anca Sisu (Școala Gimnazială nr. 5).

Unitățile de învățământ cu promovabilitate 100% sunt „Colegiul Național „Moise Nicoară“, Școala Gimnazială „Adam Nicolae“, Școala Gimnazială Iratoșu, Școala Gimnazială Șiclău, Școala Gimnazială Șilindia, Școala Gimnazială Zimandu Nou.

Alte unități de învățământ cu promovabilitate bună au fost Colegiul Național „Elena Ghiba Birta“ (98,11%), Liceul Tehnologic „Vasile Juncu“ Miniș (96,55%), Școala Gimnazială nr. 5 (96,49%), Liceaul Tehnologic Baptist „Alexa Popovici“ (96,43%).

„Organizarea şi desfăşurarea examenului a fost coordonată de Comisia judeţeană din cadrul ISJ Arad, respectiv de comisiile din cele 35 Centre de comunicare, 111 Centre de examinare şi 4 Centre Zonale de Evaluare.La finalizarea evaluării suntem mulţumiţi să constatăm că totul a decurs normal, fără incidente, fapt datorat profesionalismului şi deontologiei de care au dat dovadă cele 575 cadre didactice implicate, cărora le mulţumim pe această cale“, se menționează într-un comunicat de presă al Inspectoratului Școlar Județean Arad.

Începând din acest an, în calcularea mediei de admitere în liceu, media de la Evaluarea Naţională reprezintă 75 la sută, faţă de 50 la sută în anii trecuţi, scăzând astfel la 25 la sută ponderea notelor din ciclul gimnazial.

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare