Eusebiu Pistru sare în ajutorul nădăşenilor afectaţi de inundaţii

Publicat de actualitati-arad in 21 Apr, 2016 | Parerea ta

pistruDeputatul arădean PNL a adresat premierului Dacian Cioloş o interpelare, solicitând alocarea unor sume din fondul de rezervă al Guvernului pentru cetăţenii din Nadăş afectaţi de recentele inundaţii.

Eusebiu Pistru îşi motivează solicitarea prin necesitatea unei intervenţii de urgenţă, constatată la faţa locului.

Oamenii au rămas fără apă, chiar dacă jandarmii şi pompierii au intervenit şi, cu eforturi deosebite, au decolmatat mai multe fântâni, care însă, vor putea fi folosite mai târziu.

„Aşa cum am arătat în interpelare, am fost la Nadăş, unde am constatat o situaţie dezastruoasă după inundaţiile din 09 aprilie. Circa 200 de gospodării au fost inundate, fiind avariate podurile, podeţele, o punte şi drumurile de acces.

Peste 50 de fântâni au fost decolmatate de către pompieri şi jandarmi, dar nu vor putea fi folosite o perioadă de timp, iar oamenii au rămas fără apă potabilă. Situaţia este tragică, este necesar un ajutor de urgenţă.

Ca deputat al Judeţului Arad, am considerat că Guvernul poate să ajute la normalizarea situaţiei din satul Nadăş, pentru ca oamenii să se simtă în siguranţă şi să recupereze măcar o parte din pierderile suferite de pe urma inundaţiilor.

Am solicitat premierului Dacian Cioloş să aprobe alocarea unei sume din fondul de rezervă al Guvernului către bugetul Comunei Tauţ, care să fie direcţionată către satul Nadăş, pentru efectuarea lucrărilor de refacere a infrastructurii şi punerea în siguranţă a locuitorilor”, declară deputatul Eusebiu Pistru.

Acesta spune că autorităţile locale sunt în măsură să identifice măsurile care trebuie luate cu prioritate deîndată ce fondurile de la Guvern vor fi alocate.

„Probabil că este mare nevoie de apă îmbuteliată, care să fie distribuită gratuit, dar şi de curăţarea mizeriei aduse de apă, pentru prevenirea formării unor focare de infecţie”, spune Pistru.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Departamentul de Comunicare al PNL Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

Share Button

comentarii

Leave a comment

Captcha Captcha Reload

bioportal.ro%20
apiland.ro
Carturesti.ro

Mai multe din Comunicate de presa

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Site-ul apare in Directorul Kappa Stiri Ziare