Ziarul electronic al arădenilor

Eusebiu Pistru: „Orgoliul local prost înţeles nu ţine de cald”

pistru-2Deputatul Eusebiu Pistru susţine că singura salvare pentru Aeroportul Arad este să fie preluat de Ministerul Transporturilor şi folosit ca terminalul 2 al Aeroportului internaţional „Traian Vuia“.

În opinia sa, cei care se opun acestei preluări la Ministerul Transporturilor şi nu la Timişoara, asa cum greşit s-a înţeles, respectiv consilierii judeţeni PSD, pedalează excesiv, din raţiuni pur politice, pe orgoliul local prost înţeles, afirmând că Aeroportul trebuie să rămână al arădenilor, nu să „plece” la Timişoara.

„Mai întâi, arădenii trebuie să ştie că Aeroportul Timişoara nu este al Consiliului Judetean Timiş, ci al Ministerului Transporturilor, aşa cum preconizăm să devină şi cel de la Arad.

Să te încăpăţânezi să-l păstrezi, doar ca să te lauzi că este al tău, chiar dacă nu îţi foloseşte la nimic, este curată prostie. Trecând în proprietatea Ministerului Transporturilor, va beneficia de fonduri masive pentru modernizare, iar arădenii vor avea posibilitatea să zboare de acasă spre alte destinaţii. Este preferabil să fii parte a ceva mult mai mare şi profitabil decât să fii ceva mic şi nefolositor, ba, dimpotrivă, să devii o povară”, spune Eusebiu Pistru.

Cât despre motivele pentru care s-a ajuns în această situaţie, deputatul arată că operatorii care au plecat au făcut-o pentru că nu aveau condiţiile necesare.

„Operatorii au solicitat investiţii de urgenţă, foarte costisitoare, practic imposibil de realizat în termenul cerut de ei. Drept urmare – aceasta este economia de piaţă- au plecat acolo unde condiţiile cerute deja există. Singura soluţie ca acestea să existe şi la Arad este apartenenţa la Ministerul Transporturilor, ca şi în cazul Aeroportului Timişoara.

După aceea, operatorii care au contracte cu aeroportul Timişoara vor opera, evident, şi la Arad, din moment ce acesta va fi unul dintre terminale. Ar fi cazul ca domnii consilieri ai PSD să nu mai folosească această temă în interes electoral, minţindu-i pe arădeni, ci să recunoască faptul că ani la rând s-au împotrivit alocării de fonduri pentru Aeroport, că niciodată nu au venit cu vreo iniţiativă constructivă în sprijinul acestuia.

Ştiu şi ei că aceasta este unica soluţie să ai un aeroport al ministerului de care să te poţi folosi decât unul al tău dar care mai mult te încurcă”, declară Eusebiu Pistru.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Departamentul de Comunicare al PNL Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *