Ziarul electronic al arădenilor

Eusebiu Pistru: „Negriţoiu consideră că ASF este stat în stat”

pistru-2Deputatul Eusebiu Pistru consideră justă decizia comisiilor reunite de buget şi politică economică ale Parlamentului privind revocarea din funcţie a şefului ASF, Mişu Negriţoiu.

Pistru comentează scrisoarea în care Negriţoiu ameninţă că va contesta în instanţă decizia de revocare: „Preşedintele ASF, Mişu Negriţoiu, a sfidat Parlamentul, refuzând să se prezinte la audieri, iar în scrisoarea pe care a trimis-o arată clar că el consideră ASF un fel de stat în stat.

El spune că, citez-limitele controlului exercitat de Parlament în ceea ce priveşte numirea şi revocarea conducerii ASF sunt expres şi fără echivoc limitate. Aceasta arată clar cât de necesare şi de urgente sunt reglementările în acest domeniu, pentru ca nicio autoritate să nu mai poată acţiona discreţionar, fără să dea socoteală pentru punerea în pericol a economiei naţionale, fără a putea fi controlată de cineva.

Este, însă, de-a dreptul uluitor tupeul lui Mişa Negriţoiu, care nu numai că nu recunoaşte că pe perioada mandatului a favorizat firmele de asigurări în detrimentul transportatorilor şi celorlaţi posesori de autovehicule, ci se mai şi laudă că a pus bazele unei pieţe sănătoase o piaţă de care să beneficieze majoritatea, nu de o piaţă pe care să o folosească discreţionar o minoritate. Absolut incredibil cinismul acestui individ, care refuză să demisioneze doar pentru ca, dacă va fi demis, să încaseze opt salarii, adică 104.000 Euro!

Eu sper ca după votul în plen privind revocarea sa, să se găsească soluţii pentru ca el să nu primească aceşti bani, deoarece demiterea lui nu are nicio legătură cu politicul sau cu alegerile, ci cu activitatea sa, dedicată servirii altor interese decât cele ale statului român. Abia după intervenţia decisă a Guvernului şi după nenumăratele intervenţii ale parlamentarilor, printre care mă număr şi eu, Negriţoiu a fost silit să aprobe tarife care să nu ducă transportatorii la faliment. Iar acum, când este obligat să plece, mai vrea să fie şi premiat pentru că nu şi-a făcut datoria”, declară Eusebiu Pistru.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Departamentul de comunicare al PNL Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *