Deputatul Eusebiu Pistru anunță: Situaţia celor două pasaje va ajunge în Parlament

Publicat de actualitati-arad in 28 Aug, 2013 | Parerea ta

IMG_9756Organizaţia judeţeană a PDL Arad a anunţat, miercuri, că, până în prezent, au fost adunate peste 15.000 de semnături pentru finalizarea celor două pasaje de pe centura municipiul Arad.

Această campanie de stângere de semnături a fost demarată pentru sensibilizarea Guvernului, astfel încât la o nouă rectificare bugetară să fie continuată finanţarea pasajelor Aradului.

Campania se va încheia în cursul săptămânii viitoare.

Iniţiatorul acestei campanii de strângere de semnături, deputatul Eusebiu Pistru, fost secretar de stat în Ministerul Transporturilor, a spus că va depune, în cursul săptămânii viitoare, o interpelare în Parlamentul României, unde va prezenta situaţia celor două pasaje, precum şi miile de semnături colectate pentru reluarea lucrărilor.

„Voi interpela Guvernul României, mai exact pe premierul Ponta, care promitea în vizita la Arad ca va finanţa continuarea lucrărilor la cele două pasaje, precum şi pe ministrul Dan Şova. Voi duce în Parlament şi miile de semnături care s-au strâns pentru a demonstra că arădenii, dar şi cei care tranzitează Aradul, îşi doresc finalizarea pasajelor ca pe o prioritate absolută”, a declarat Eusebiu Pistru.

„Finalizarea pasajelor ar reduce considerabil timpii de parcurgere a centurii rutiere, în condiţiile în care barierele coboară de aproximativ 100 de ori în 24 de ore, iar timpii de aşteptare în faţa barierelor pentru şoferi sunt, în total, de trei ore într-o zi. Un studiu de caz arată că, prin realizarea celor două pasaje, se vor realiza economii de peste şapte milioane de euro până în 2015 prin eliminarea staţionării autovehiculelor la bariere şi economii de 500.000 de euro din reducerea numărului de accidente. (…) Lucrările la pasajele rutiere peste calea ferată, începute în 2011 pe centura municipiului Arad – parte din DN 7, au fost oprite de către Guvernul USL din lipsă de finanţare“, scrie într-o petiție online lansată de democrat-liberalilor arădeni.

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Politic

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare