Ziarul electronic al arădenilor

Enel Distribuție Banat își schimbă numele în E-Distribuție Banat

Toate companiile de distribuție ale Enel în România au adoptat denumirea E-Distribuție, după ce Enel Distribuție Banat și Enel Distribuție Dobrogea și-au schimbat numele în E- Distribuție Banat și, respectiv, E-Distribuție Dobrogea.

E-Distribuție Muntenia a fost prima companie de distribuție a Enel din România care a adoptat, recent, noul nume.

Schimbarea de nume a operatorilor de distribuție are în vedere alinierea la cerințele normative comunitare și naționale, care impun firmelor integrate din domeniul energiei să realizeze separarea legală, funcțională și contabilă a activităților de distribuție față de cele de furnizare și producție, inclusiv din perspectiva denumirii și a identității vizuale, astfel încât, din perspectiva consumatorului, să fie evitate confuziile și, în acest fel, să fie stimulată competitivitatea în piață.

E-Distribuție Dobrogea și E-Distribuție Banat sunt printre cei mai performanți operatori de distribuție din România din punct de vedere al calității serviciului de distribuție, înregistrând o durată medie a întreruperilor per client/an (SAIDI – System Average Interruption Duration Index) mai bună decât media națională, an de an, în ultimii patru ani.

Potrivit datelor Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), în 2015, durata medie a întreruperilor per client/an pentru E-Distribuţie Dobrogea a fost de 234 de minute (a doua cea mai bună performanță din România, după E-Distribuție Muntenia), în timp ce E-Distribuție Banat a înregistrat un SAIDI de 247 de minute. Media națională a fost de 308 minute în 2015.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Enel România. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *