Eliminată de la Bac. I-a sunat telefonul în timpul examenului

Publicat de actualitati-arad in 06 Jun, 2017 | Parerea ta

O tânără din Arad, care a susţinut, marţi, proba orală la limba şi literatura română din cadrul bacalaureatului, a fost eliminată pentru că i-a sunat telefonul mobil în sala de examen, regulamentul arătând că elevii nu au voie cu astfel de dispozitive în timpul probei.

Candidata de la Liceul cu Program Sportiv Arad se afla în sala de examen, marţi, pentru a susţine proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română din cadrul examenul de bacalaureat naţional, sesiunea iunie-iulie 2017, când i-a sunat telefonul mobil.

Conform unor informaţii, eleva de clasa a XII-a trăsese biletul cu subiectul şi se afla în bancă pentru a-şi pregăti subiectul în momentul în care i-a sunat telefonul mobil.

Conform regulamentului, elevii nu au voie să intre în examen cu telefoane mobile sau alte dispozitve de informare şi comunicare, iar la intrarea în sală li se atrage încă o dată atenţia. Cei care deţin asemenea dispozitive trebuie să le lase în spaţii special amenajate în şcoli.

Absolvenţilor li s-a explicat şi în clase aceste lucururi, iar afişe cu atenţionări au fost lipite în şcoli.

Conform unor informaţii, eleva ar fi declarat că se grăbea şi că nu ar fi ştiut că nu are voie cu telefon mobil.

Acesta a fost singurul incident care a avut loc în Arad în timpul primei zile a bacalaureatului, la care s-au înscris 2.486 de elevi.

sursa: Mediafax

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare