Elicopterul SMURD de la Arad și-a reluat activitatea

Publicat de actualitati-arad in 25 Dec, 2014 | Parerea ta

OLYMPUS DIGITAL CAMERAElicopterul SMURD care deservește baza aeromedicală de la Arad și-a reluat activitatea începând de joi, după ce timp de două săptămâni a fost consemnat la sol.

Ministerul Administrației și Internelor a informat joi că activitatea de salvare aeriană cu elicopterele SMURD pe 6 puncte de operare aeromedicală a fost reluată. Activitatea a fost reluată din Bucureşti, Târgu-Mureş, Iaşi, Galaţi, Craiova şi Arad, excepţie făcând punctul din Constanţa.

Din data de 15 decembrie, în conformitate cu procedurile interne, ca măsură de siguranţă, 9 elicoptere SMURD de tipul celui implicat în accidentul din județul Constanța, când un elicopter s-a prăbușit în lavul Siutghiol, iar patru persoane și-au pierdut viața, au fost oprite de la zbor.

Pentru reluarea în bune condiţii a activităţii aeromedicale, în cursul zilei de 24 decembrie a avut loc o videoconferinţă cu toţi operatorii medicali şi membri ai echipelor SMURD care asigură personalul medical de zbor.

„Ca urmare a activităţilor de investigaţii preliminare ale accidentului aviatic produs în data de 15.12.2014 efectuate de reprezentanţii fabricanţilor Airbus Helicopters Germania şi Turbomeca Franţa, a rezultat că nu există indicii care să suspecteze vreo cauză tehnică generatoare sau contributoare la producerea accidentului iar din punct de vedere tehnic nu există motive pentru oprirea elicopterelor EC-135 la sol“, se menționează într-un comunicat de presă al MAI.

Punctul de operare aeriană SMURD de la Arad, care deservește șase județe din vestul țării, a fost inaugurat, în noiembrie 2011, la Aeroportul Arad. Punctul de operare a fost dotat cu un elicopter EC 135. Autorităţile au estimat că elicopterul permite reducerea timpului de intervenţie la un accident de la 60-90 de minute, la 20-30 de minute.

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare