Ziarul electronic al arădenilor

Elevii arădeni beneficiază de tratamente stomatologice gratuite

13036507_1132120366827817_1982159102_oModernizarea serviciilor oferite de cabinetele de medicină școlară este o preocupare permanentă a Primăriei Municipiului Arad.

Elevii arădeni beneficiază de tratamente stomatologice gratuite în cabinete dotate cu aparatură modernă.

Primăria a început în anul 2014 achiziția de echipamente noi pentru cele 6 cabinete stomatologice școlare, ultimele două unit-uri urmând să fie livrate în acest an.

„Modul în care se prezintă astăzi aceste cabinete și calitatea serviciilor pe care le oferă sunt dovada că descentralizarea este bună. Faptul că finanțăm de la bugetul local medicina școlară este un beneficiu pentru comunitate.

La fel de importantă ca asistența medicală de calitate în școli este educația pentru sănătate și dezvoltarea programelor de medicină preventivă în rândul copiilor prin aceste cabinete“, a declarat primarul Aradului, domnul Gheorghe Falcă.

În unitățile de învățământ din Municipiul Arad funcționează 46 cabinete medicale de medicină generală (32 în şcoli şi 14 în grădiniţe) și 6 cabinete medicale de stomatologie. Acestea asigura asistență medicală de celor peste 26 de mii de copii și preșcolari care sunt cuprinși în învățământul preuniversitar din municipiul Arad.

De la preluarea cabinetelor de către municipalitate, din anul 2010, sumele totale investitite din bugetul local pentru renovări și dotări cu materiale și aparatură nouă  sunt de peste 500.000 lei.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Biroul de presă al Primăriei Municipiului Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *