Elevi găsiți în baruri, în timpul cursurilor

Publicat de actualitati-arad in 14 Feb, 2013 | Parerea ta

jandarmi actiune 016Zeci de elevi au fost depistați în baruri din centrul Aradului, în timp ce ar fi trebuit să se afle la cursuri, iar unul dintre ei a fost amendat pentru consum de băuturi alcoolice.

Elevii au fost identificați de jandarmi, care au desfășurat, joi, acţiuni pentru prevenirea şi combaterea absenteismului şcolar.

„Pe lângă misiunile pe care le desfăşoară în proximitatea instituţiilor de învăţământ, pentru menţinerea şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică, jandarmii acţionează şi în zona localurilor publice pentru depistarea tinerilor care absentează de la orele de curs“, a menționat Emilia Fînață, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Județean Arad.

Conform informațiilor prezentate de IJJ Arad, în timpul acţiunilor de joi, care au avut loc în intervalul orar 8.30 – 10.00, au fost depistaţi 36 elevi, care se aflau în trei localuri din zona centrală a municipiului Arad, în timpul în care ar fi trebuit să se afle la cursuri.

Dintre elevii depistați de jandarmi în localuri, doi au fost sancţionaţi contravenţional, cu câte 50 lei, pentru refuz de legitimare. De asemenea, un alt elev a fost amendat cu 50 lei, pentru consum de băuturi alcoolice într-un local public. Jandarmii l-au sancționat contravențional și pe barmanul localului, cu 100 de lei, pentru servirea unui minor cu băuturi alcoolice, într-un local public.

Jandarmii arădeni vor continua acţiunile pentru prevenirea şi combaterea faptelor de încălcare a normelor de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice şi pentru reducerea absenteismului şcolar în rândul elevilor.

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare