Eleva de 14 ani, moartă în spital, avea gripă şi infecţie cu stafilococul auriu

Publicat de actualitati-arad in 01 Mar, 2013 | Parerea ta

gripa 3Eleva de la Liceul de Arte “Sabin Drăgoi” din Arad, care a murit în spital săptămâna trecută, era infectată cu gripă, dar şi cu stafilococul auriu, care a cauzat o septicemie.

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Arad a primit, vineri, rezultatele testelor efectuate la Institutul Cantacuzino, fiind confirmată infectarea cu virusul gripal de tip B, considerat obişnuit şi puţin periculos.

Totuşi, fata avea şi o infecţie cu stafilococul auriu, care a cauzat o septicemie ce i-a fost fatală. “Acest tip de gripă şi stafilococul auriu cauzează rar complicaţii care duc la deces, motiv pentru care credem că eleva avea şi alte afecţiuni, care au slăbit dramatic imunitatea organismului”, a declarat purtatorul de cuvânt al DSP Arad, Loredana Ungureanu.

DSP nu va închide ancheta privind cauzele morţii decât după ce se stabileşte de ce boli mai suferea adolescenta de 14 ani.

Între timp, analizele au confirmat că şi tatăl fetei este infectat cu gripa de tip B, astfel că este internat şi primeşte tratament antiviral, evoluţia stării de sănătate fiind bună.

Medicii au prelevat probe biologice de la mai mulţi colegi de şcoală ai fetei şi de la profesori, pentru a stabili dacă mai există şi alte îmbolnăviri, rezultatele analizelor fiind aşteptate.

De asemenea, DSP a anunţat ca în Arad circulă şi gripa de tip A, fiind infectate două persoane de peste 40 de ani, care sunt sub tratament în spital, cu evoluţie spre vindecare.

sursa: stirileprotv.ro

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare